Ουραγός στην ΕΕ των «25» η Ελλάδα στα ζητήματα οδικής ασφάλειας
Το χειρότερο δείκτη αριθμού νεκρών σε σχέση με τα οχήματα που κυκλοφορούν παρουσιάζει η Ελλάδα ακόμα και στην ΕΕ των «25». Παρά το γεγονός ότι τα τροχαία μειώνονται ο αριθμός των ατυχημάτων είναι μεγάλος, ενώ αυξάνονται και οι παραβάσεις.
30
Το χειρότερο δείκτη αριθμού νεκρών σε σχέση με τα οχήματα που κυκλοφορούν εξακολουθεί να παρουσιάζει η Ελλάδα όχι μόνο στην ΕΕ των «15», αλλά και στην Ένωση των «25».
Όπως σημειώνει το Βήμα της Τετάρτης, παρά το γεγονός ότι τα τροχαία ατυχήματα μειώνονται στην Ελλάδα τα τελευταία έξι χρόνια η χώρα παραμένει στη «μαύρη» λίστα της ΕΕ, λόγω του μεγάλου αριθμού τους.
Επιπλέον, αυξάνονται οι παραβάσεις του ορίου ταχύτητας. Είναι χαρακτηριστικό είναι ότι το διάστημα 1998-2004 μειώθηκαν 38% τα οδικά ατυχήματα με τραυματίες και 26% ο αριθμός των νεκρών της ασφάλτου, ενώ αυξήθηκαν 45% τα οχήματα.
Το ίδιο διάστημα αυξήθηκαν 316% οι παραβάσεις του ορίου ταχύτητας και 193% οι παραβάσεις οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ ενώ αυξήθηκε 534% ο αριθμός των αλκοτέστ.
Τα πρόσθετα αναγκαία μέτρα προκειμένου να αυξηθεί η οδική ασφάλεια στη χώρα θα παρουσιαστούν και θα προταθούν στο 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Oδικής Ασφάλειας που διοργανώνει ο Σύλλογος Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών και το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος στην Πάτρα, στις 10 και 11 Oκτωβρίου 2005.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΠΑΣΟΚ: Εκλέχθηκαν τα νέα μέλη της ΕΔΕΚΑΠ – Πρόεδρος ο Κόκκιας, αντιπρόεδρος η Ζούπη
- Στον Αστακό το θαλάσσιο drone «φάντασμα» που εντοπίστηκε στη Λευκάδα – Η προέλευση του και η άγνωστη αποστολή του
- Σάκκαρη: ««Θέλω να επιστρέψω ανάμεσα στις καλύτερες, δεν είμαι χαρούμενη εκεί που βρίσκομαι τώρα»
- «Σφίξαμε τον κορσέ της Νικόλ και το πλευρό της έσπασε» – Η backstage ιστορία του Moulin Rouge στα 25 του
- Ασανσέρ οι τιμές του πετρελαίου εν αναμονή της απάντησης του Ιράν
- Με… Ro-Ro η Ευρώπη αναζητά εμπορική «έξοδο» από το Ορμούζ
- Εκρήξεις στο Ιράν στην παράκτια πόλη – λιμάνι του Μπάνταρ Αμπάς και στην νήσο Κεσμ
- Φωτιά σε κάδους στη λεωφόρο Αλεξάνδρας – Διακόπηκε για λίγο η κυκλοφορία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 07.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-juliano-ferreira-102048601-9466837-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442