Πορεία διαμαρτυρίας κατά των νατοϊκών βάσεων στα Χανιά
Την αντίθεση τους στην παρουσία των Νατοϊκών και αμερικανικών βάσεων στα Χανιά εξέφρασαν το μεσημέρι του Σαββάτου περίπου 250 άτομα, πραγματοποιώντας πορεία διαμαρτυρίας μέχρι την κεντρική πύλη της βάσης Μαραθίου.
Την αντίθεση τους στην παρουσία των Νατοϊκών και αμερικανικών βάσεων στα Χανιά εξέφρασαν το μεσημέρι του Σαββάτου περίπου 250 άτομα, πραγματοποιώντας πορεία διαμαρτυρίας μέχρι την κεντρική πύλη της βάσης Μαραθίου.
Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας περίμεναν τους διαδηλωτές, καθώς στην πορεία εκτός από φορείς των Χανίων συμμετείχε και ομάδα νεαρών του αντιεξουσιαστικού χώρου, καθώς και μικρή ομάδα Γερμανών που αυτοαποκαλούνται αντιφασίστες.
Αρχικά, απειλήθηκαν μικρής έκτασης επεισόδια, όταν μικρή ομάδα στη θέα στρατιωτικών οχημάτων πέταξε πέτρες, προς το μέρος των οχημάτων χωρίς να προκληθούν υλικές ζημιές.
Τελικά η πορεία ολοκληρώθηκε με ειρηνικό τρόπο, έξω από την πύλη της βάσης Μαραθίου, όπου έφθασαν οι διαδηλωτές κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα.
Στην πορεία μετείχαν το Εργατικό Κέντρο Χανίων, η ΕΛΜΕ, ο σύλλογος δασκάλων και νηπιαγωγών, το Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ, φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης και άλλοι φορείς.
Πρέπει να σημειωθεί ότι η πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε μία μέρα μετά τη διεξαγωγή της νατοϊκής άσκησης Sea Day.
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).