
Προθεσμία 21 ημερών θα δώσει η Κομισιόν στην Αθήνα για αλλαγές στο «βασικό μέτοχο»
Προθεσμία τριών εβδομάδων αναμένεται να δώσει τη Μ.Τετάρτη η Κομισιόν στην ελληνική κυβέρνηση, προκειμένου να πραγματοποιηθούν αλλαγές στο νόμο περί «βασικού μετόχου». Στην αιτιολογημένη γνώμη δεν τίθεται θέμα αμφισβήτησης του ελληνικού Συντάγματος.
71
Προθεσμία τριών εβδομάδων αναμένεται να δώσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην ελληνική κυβέρνηση, τη Μ.Τετάρτη, προκειμένου να πραγματοποιηθούν ουσιαστικές αλλαγές στο νόμο περί «βασικού μετόχου». Σύμφωνα με πηγές από τις Βρυξέλλες, η αιτιολογημένη γνώμη θα έχει το χαρακτήρα του κατεπείγοντος.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρόκειται να κινήσει τη M.Τετάρτη το τελευταίο στάδιο της προδικαστικής διαδικασίας κατά της Ελλάδας για το θέμα του «βασικού μετόχου», αποφασίζοντας να στείλει αιτιολογημένη γνώμη στις ελληνικές αρχές.
Το θέμα συζητήθηκε κατά τη συνεδρίαση των επικεφαλής των ιδιαίτερων γραφείων των κοινοτικών επιτρόπων, που προετοιμάζουν την ημερήσια διάταξη της τακτικής εβδομαδιαίας συνεδρίασης της Ολομέλειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Όπως έγινε γνωστό από καλά πληροφορημένες πηγές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στην αιτιολογημένη γνώμη δεν τίθεται θέμα αμφισβήτησης του άρθρου 14, παράγραφος 9 του ελληνικού Συντάγματος. Οι αντιρρήσεις του εκτελεστικού οργάνου της Κοινότητας αφορούν μόνο τους δύο νόμους, δηλαδή τον ισχύοντα σήμερα νόμο της προηγούμενης κυβέρνησης και τη νομοθεσία της σημερινής κυβέρνησης περί «βασικού μετόχου».
Σχολιάζοντας το περιεχόμενο της επιστολής, οι ίδιες πηγές επισήμαναν πως το γεγονός ότι δεν αμφισβητείται το ελληνικό Σύνταγμα εκ μέρους της Κομισιόν ανοίγει ουσιαστικά το δρόμο για την εξεύρεση συμβιβαστικής λύσης μεταξύ των δύο πλευρών και άφησαν να εννοηθεί ότι η Επιτροπή έλαβε υπόψη τη χρονοβόρο διαδικασία αναθεώρησης του Συντάγματος.
Τέλος, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η απόφαση για την αποστολή της αιτιολογημένης γνώμης θα ληφθεί με τη διαδικασία του «σημείου Α», δηλαδή χωρίς συζήτηση, και θα έχει το χαρακτήρα του κατεπείγοντος, κάτι που σημαίνει ότι οι ελληνικές αρχές θα έχουν προθεσμία μόνο τριών εβδομάδων για να απαντήσουν στην Κομισιόν.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά στην Οινόη – Σε επιφυλακή για αναζωπυρώσεις οι πυροσβεστικές δυνάμεις
- Πίσω στο σπίτι με τους γονείς: Ένδειξη ήττας ή συνετή επιλογή για το μέλλον;
- Συνταγή: Λαζάνια με μανιτάρια και σπανάκι
- Το σημερινό πρόγραμμα του Μουντιάλ: Πρόωρος τελικός Πορτογαλία-Ισπανία και μετά ΗΠΑ-Βέλγιο
- Το πανόραμα του Μουντιάλ: Όλες οι διασταυρώσεις και τα δύο πρώτα ζευγάρια των προημιτελικών
- Λάρισα: Συνεχίζεται η δίκη για τα Τέμπη εν αναμονή διορισμού συνηγόρου για κατηγορούμενο

