Σάββατο 18 Ιουλίου 2026
weather-icon 31o
Δυσαρεστημένοι οι έμποροι από την καθυστερημένη έναρξη των φετινών εκπτώσεων

Δυσαρεστημένοι οι έμποροι από την καθυστερημένη έναρξη των φετινών εκπτώσεων

Η δυσαρέσκεια των επιχειρηματιών του Πειραιά από την πορεία των τακτικών χειμερινών εκπτώσεων και η μειωμένη χρήση των πιστωτικών καρτών είναι τα κυριότερα συμπεράσματα έρευνας που πραγματοποίησε ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά σε 100 τοπικές επιχειρήσεις.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του in.gr στην Google

71

Η δυσαρέσκεια των επιχειρηματιών του Πειραιά από την πορεία των τακτικών χειμερινών εκπτώσεων και η μειωμένη χρήση των πιστωτικών καρτών είναι τα κυριότερα συμπεράσματα έρευνας που πραγματοποίησε ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά σε 100 τοπικές επιχειρήσεις.

Από την έρευνα διαφαίνεται ότι η πλειονότητα των καταστηματαρχών που συμμετείχαν στην έρευνα δεν ήταν ευχαριστημένοι από τις πωλήσεις τους το μήνα Ιανουάριο, καθώς το 89% των ερωτηθέντων δήλωσαν πτώση σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Αντίθετα, το Φεβρουάριο, όταν και διεξήχθησαν οι τακτικές χειμερινές εκπτώσεις, ένα ποσοστό της τάξης του 62% δήλωσε άνοδο στις πωλήσεις του, ενώ συνολικά το δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου φαίνεται ότι σημειώνεται πτώση σε ποσοστό 59% των ερωτηθέντων.

Στο ερώτημα εάν η 1η Φεβρουαρίου θεωρείται η καταλληλότερη περίοδος έναρξης των εκπτώσεων, οι απαντήσεις που δόθηκαν κατανέμονται ως εξής: Το 46% των επιχειρηματιών δηλώνει ικανοποιημένο, το 54% προτιμά τη διενέργεια αυτών των Ιανουάριο, το δε 25% θεωρεί καταλληλότερη περίοδο το τρίτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου. Επίσης, το 56% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η μετάθεση χρόνου έναρξης των χειμερινών εκπτώσεων βοήθησε τον εορταστικό τζίρο.

Στο ερώτημα εάν συμφωνούν με την έναρξη των θερινών εκπτώσεων στις 15 Ιουλίου, το 83% απάντησε θετικά.

Σε άλλο ερώτημα, σχετικό με το αν θεωρούν ικανοποιητικό το ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων, το σύνολο σχεδόν των επιχειρηματιών, που ανέρχεται σε ποσοστό 97%, απάντησε θετικά. Επίσης το 56% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι κατά τη χειμερινή περίοδο, τις ημέρες Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή παραμένουν ανοικτά μετά τις 20:00 κατά μισή ώρα περίπου.

Η χρήση των πιστωτικών καρτών ήταν μειωμένη κατά την περίοδο των φετινών χειμερινών εκπτώσεων, γεγονός που ενδεχομένως αιτιολογείται από την υπερχρέωση των καρτών των καταναλωτών, μολονότι το 62% των ερωτηθέντων ακολουθεί προωθητική πολιτική πωλήσεων με πιστωτικές κάρτες. Μόνο μία στις 100 επιχειρήσεις προσέλαβε έκτακτο προσωπικό για την περίοδο των εκπτώσεων.



Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Σχόλια
Γράψτε το σχόλιό σας
0 /50
0 /2000

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθήκη του in.gr στην Google

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: [email protected], Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 18 Ιουλίου 2026
Cookies