Με κέρδη 0,56% πάνω από τις 2.900 μονάδες έκλεισε το Χρηματιστήριο την Τρίτη
Ανοδικές τάσεις επικράτησαν την Τρίτη στο Χρηματιστήριο, καθώς οι επενδυτές, με αφορμή και το θετικό κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, προχώρησαν σε τοποθετήσεις στους περισσότερους κλάδους και κυρίως στις εταιρείες τηλεπικοινωνιών.
27
Ανοδικές τάσεις επικράτησαν την Τρίτη στο Χρηματιστήριο, καθώς οι επενδυτές, με αφορμή και το θετικό κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, προχώρησαν σε τοποθετήσεις στους περισσότερους κλάδους και κυρίως στις εταιρείες τηλεπικοινωνιών.
Ο γενικός δείκτης ενισχύθηκε κατά 0,56% στις 2.905,20 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 153,6 εκατ. ευρώ.
Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ανακάμπτουν, έπειτα από τρεις συνεχόμενες πτωτικές συνδριάσεις, με «οδηγό» τις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου.
Στη Σοφοκλέους το επενδυτικό ενδιαφέρον στράφηκε κυρίως στις εταιρείες τηλεπικοινωνιών και τη μικρή κεφαλαιοποίηση.
Ο FTSE/ASE 140 ενισχύθηκε κατά 0,61% στις 3.411,34 μονάδες και ο FTSE/ASE 20 σημείωσε άνοδο 0,62% στις 1.623,45 μονάδες. Ο FTSE/ASE Mid Cap 40 κατέγραψε κέρδη 0,40% και ο FTSE/ASE Small Cap 80 έκλεισε υψηλότερα κατά 1%.
Όλοι σχεδόν οι κλαδικοί δείκτες τερμάτισαν σε θετικό έδαφος. Τα υψηλότερα κέρδη σημείωσαν οι εταιρείες Τηλεπικοινωνιών(+1,44%) και τις μεγαλύτερες απώλειες οι εταιρείες Ειδών και Λύσεων Πληροφορικής (-0,66%).
Την υψηλότερη αξία συναλλαγών συγκέντρωσαν οι μετοχές της Alpha Bank (-0,51% στα 27,36 ευρώ), της Εθνικής Τράπεζας (+3,21% στα 27 ευρώ) και του ΟΠΑΠ (-2,21% στα 21,22 ευρώ).
Από τις μετοχές που διακινήθηκαν, 144 σημείωσαν άνοδο, 113 υποχώρησαν και 126 παρέμειναν αμετάβλητες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αιφνίδια αποχώρηση Μπιλ Γκέιτς και νέες σκηνές χάους στη Σύνοδο ΑΙ στην Ινδία
- Δήμαρχος Ήλιδας: Οι κατολισθήσεις και οι καθιζήσεις έχουν ξεφύγει από κάθε έλεγχο
- Θεσσαλονίκη: Συγκεντρώθηκαν 23.000 υπογραφές για διενέργεια δημοψηφίσματος για το μέλλον της ΔΕΘ
- Νότια Κορέα: Ο Γιουν Σουκ Γεόλ καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για οργάνωση εξέγερσης στη χώρα
- Τι συμβαίνει στη Χάποελ Τελ Αβίβ: Παραιτήθηκαν δύο βασικά μέλη της διοίκησης
- Βουλή: Επιστολή ΠΑΣΟΚ σε Κακλαμάνη για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ – «Να συνεχιστεί η εξεταστική επιτροπή»