Σάββατο 11 Ιουλίου 2026
weather-icon 29o
ps. post
scriptum

Ο αντ’ αυτού ή αλλιώς εθνικός κοριός Λαλάει και το παίζει αδικημένος και στοχοποιημένος. Ο χαχανούλης δεν θα τον ρωτήσει αλλά το in, όσες Slapp αγωγές και αν του ρίξει, το Κράτος Δικαίου θα στηρίξει

Ακαρπες οι έρευνες για τον εντοπισμό των ομήρων στην πόλη Μαντάιν του κεντρικού Ιράκ

Ακαρπες οι έρευνες για τον εντοπισμό των ομήρων στην πόλη Μαντάιν του κεντρικού Ιράκ

Συνεχίζεται η επιχείρηση των Ιρακινών και των Αμερικανικών δυνάμεων για τον εντοπισμό των σιιτών που κρατούνται όμηροι από σουνίτες αντάρτες στην πόλη Μαντάιν. Τρεις άλλοι Ιρακινοί όμηροι εκτελέστηκαν από μέλη της οργάνωσης Ανσάρ αλ Σούνα.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του in.gr στην Google

30

Συνεχίζεται η επιχείρηση των Ιρακινών και των Αμερικανικών δυνάμεων για τον εντοπισμό των σιιτών που κρατούνται όμηροι από σουνίτες αντάρτες στην πόλη Μαντάιν. Τρεις άλλοι Ιρακινοί όμηροι εκτελέστηκαν από μέλη της οργάνωσης Ανσάρ αλ Σούνα.

Η οργάνωση έδωσε στη δημοσιότητα μια βιντεοταινία, όπου οι τρεις Ιρακινοί όμηροι δηλώνουν ότι προσελήφθησαν από μία ιορδανική εταιρεία για τη συντήρηση μιας πισίνας σε αμερικανική βάση κοντά στη Βαγδάτη.

Στη συνέχεια το βίντεο δείχνει τους ομήρους να πυροβολούνται από τους απαγωγείς τους. «Συμβουλευω τους Ιρακινούς να μη συνεργάζονται με Αμερικανούς. Μετανιώνω γιά ό,τι έκανα» φέρεται να δηλώνει ένας από τους ομήρους.

Πάντως,η αυθεντικότητα του ντοκουμέντου δεν έχει εξακριβωθεί.

Εν τω μεταξύ οι ιρακινές στρατιωτικές δυνάμεις συνεχίζουν τις έρευνές τους στην πόλη Μαντάιν -40χλμ νοτιοανατολικά της Βαγδάτης- προκειμένου να εντοπίσουν του σιίτες -άγνωστος ο ακριβής αριθμός τους- που απήχθησαν από σουνίτες ενόπλους.

Πέντε ταξιαρχίες των ειδικών δυνάμεων του υπουργείου Εσωτερικών «χτενίζουν» την περιοχή νότια της Βαγδάτης, αλλά οι έρευνές τους παραμένουν άκαρπες ύστερα από πολλές ώρες.

«Η πόλη βρίσκεται τώρα υπό τον πλήρη έλεγχο της ιρακινής κυβέρνησης» δήλωσε ο σύμβουλος σε θέματα εθνικής ασφάλειας Μουάφακ Αλ Ρουμπάιε, μιλώντας στην Εθνοσυνέλευση.

Οι έρευνες οδήγησαν πάντως στην ανακάλυψη ενός εργαστηρίου, το οποίο χρησιμοποιείται για την παγίδευση αυτοκινήτων με εκρηκτικά.

Νωρίτερα πηγή του υπουργείου Αμυνας είχε δηλώσει ότι οι ιρακινές δυνάμεις ελπίζουν στην παρέμβαση των σουνιτών ιερωμένων προκειμένου να τερματιστεί η κρίση των σιιτών ομήρων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press

Σχόλια
Γράψτε το σχόλιό σας
0 /50
0 /2000

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθήκη του in.gr στην Google

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: [email protected], Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 11 Ιουλίου 2026
Cookies