Οι υποψήφιοι για τα χαρτοφυλάκια που θα αλλάξουν χέρια στον (ενδεχόμενο) ανασχηματισμό
Παρά τις σχετικές διαψεύσεις κυβερνητικών στελεχών, τα σενάρια για τον ανασχηματισμό δίνουν και παίρνουν. Στο επίκεντρο η Ντόρα Μπακογιάννη. Ένας ανασχηματισμός δεν γίνεται για λόγους εντυπωσιασμού δηλώνει ο Ευάγγελος Αντώναρος σε συνέντευξη την Κυριακή.
53
Παρά τις σχετικές διαψεύσεις κυβερνητικών στελεχών, τα σενάρια για τον ανασχηματισμό δίνουν και παίρνουν. Στο επίκεντρο η Ντόρα Μπακογιάννη. Ένας ανασχηματισμός δεν γίνεται για λόγους εντυπωσιασμού δηλώνει ο Ευάγγελος Αντώναρος σε συνέντευξη την Κυριακή.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα Το Βήμα της Κυριακής, ο πρωθυπουργός καλείται να ξεκαθαρίσει εάν θα υπουργοποιήσει την Ντόρα Μπακογιάννη, εάν θα ορίσει συντονιστή στην κυβέρνηση και εάν θα αλλάξει πρόσωπα που δεν μπορούν να συνεργαστούν μεταξύ τους.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας, οι μεταβολές θα ξεκινήσουν από το υπουργείο Εξωτερικών, καθώς ο Π.Μολυβιάτης έχει θέσει μετ επιτάσεως στον πρωθυπουργό το αίτημα να φύγει από το υπουργείο, κυρίως λόγω των προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει, τα οποία δεν του επιτρέπουν τα συχνά ταξίδια στο εξωτερικό.
Αντικαταστάτης, όπως όλα δείχνουν, θα είναι η Ντόρα Μπακογιάννη, παρά το γεγονός ότι στην πλατεία Κοτζιά αναφέρουν ότι δεν έχουν κάποιο σήμα για ανασχηματισμό, κι ότι χρειάζεται μία μεταβατική περίοδος για την εγκατάλειψη της δημαρχίας. Εναλλακτικά, υποψήφιος για τη θέση είναι ο Γ.Βουλγαράκης και η Μ.Γιαννάκου.
Το δεύτερο σημείο-κλειδί του ανασχηματισμού αφορά το αν θα οριστεί συντονιστής. Η ιδέα έχει κερδίσει έδαφος, ιδίως μετά τα τελευταία κρούσματα ενδοκυβερνητικής ασυνεννοησίας. Για τη θέση αυτή προαλείφεται ο Δ.Σιούφας, ο οποίος όμως είναι πιθανόν να μην αφήσει το υπουργείο Ανάπτυξης, στο οποίο το μέγαρο Μαξίμου εκτιμά ότι έχει κάνει σημαντικό έργο. Είναι πιθανόν σε αυτή την περίπτωση να δημιουργηθεί θέση αναπληρωτή υπουργού, στην οποία θα αναβαθμιστεί ο Γ.Παπαθανασίου.
Όσον αφορά στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας πιθανότερος αντικαταστάτης του Σπ.Σπηλιωτόπουλου θεωρείται ο Γ.Βουλγαράκης. Η ενασχόλησή του με τα ζητήματα περιφερειακής ασφάλειας και οι υψηλές επαφές που είχε στις ΗΠΑ, δείχνουν ότι είναι «έτοιμος για το πόστο».
Στο οικονομικό επιτελείο, η αλλαγή που φαίνεται πιθανή είναι αυτή του Αδ.Ρεγκούζα, ενώ στο Ανάπτυξης μάλλον θα αντικατασταθεί ο Γ.Σαλαγκούδης. Στο υπουργείο Εργασίας οδεύει, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Β.Μεϊμαράκης.
Στο υπουργείο Πολιτισμού είναι πιθανή η αναβάθμιση της Φ.Πετραλιά ή η τοποθέτηση του Β.Πολύδωρα. Τέλος, σχεδόν βέβαιη θεωρείται η εκ νέου είσοδος του Σ.Τσιτουρίδη στην κυβέρνηση.
Συνέντευξη Αντώναρου
Την εκτίμηση ότι ο ανασχηματισμός δεν γίνεται για λόγους εντυπωσιασμού εξέφρασε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Τύπος της Κυριακής.
Συγκεκριμένα, ερωτηθείς πότε ένας ανασχηματισμός έχει νόημα – σε μια φορτισμένη περίοδο ώστε να αντιστραφεί το κλίμα, ή σε μια νεκρή πολιτικά περίοδο, ο κ. Αντώναρος απαντά: «Αυτό ας το αφήσουμε να το κρίνεί ο μόνος αρμόδιος ο πρωθυπουργός. Ο ανασχηματισμός δεν γίνεται για λόγους εντυπωσιασμού. Το πιστεύω απόλυτα».
Ερωτηθείς για τις επικρίσεις, σχετικά με την επικοινωνιακή τακτική της κυβέρνησης, ο Ευ.Αντάναρος δήλωσε: «Η κυβέρνηση ανταποκρίνεται με αποτελεσματικότητα στα καθήκοντα που της ανέθεσαν οι Έλληνες πολίτες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Λάσο: «Ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα με παίκτες επιπέδου MVP σχεδόν σε κάθε θέση»
- Τουρκία: Νεκρός από αιμορραγία ο 14χρονος δράστης του μακελειού σε σχολείο – Νέα στοιχεία από τη νεκροψία
- Η ομολογία Λαζαρίδη για την ποινικά κολάσιμη πράξη της απάτης και η σκοπιμότητα (;) πίσω από την πρόθεση επανόρθωσης
- Τζέιμς Μποντ: Η Amazon MGM ανοίγει τα χαρτιά της – Tο στοίχημα των 8 δισ, o διάδοχος, το μεγάλο εμπόδιο
- ΣΥΡΙΖΑ: Οι δηλώσεις Γεωργιάδη, ακόμη μια ευθεία και επικίνδυνη επίθεση στη Δικαιοσύνη και στο Κράτος Δικαίου
- Δικηγόροι προειδοποιούν: Οι συζητήσεις σας με chatbot μπορεί να χρησιμοποιηθούν εναντίον σας
- Με «ναυτικό αποκλεισμό και βόμβες» απειλούν οι ΗΠΑ το Ιράν αν δεν συνάψει συμφωνία
- Παναθηναϊκός: Εκτός προπόνησης ο Κέντρικ Ναν
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 16.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/abhijith-chandran-z4ylX1Z5FQE-unsplash-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442