27

Στο 3,4% εκτιμά στο τελευταίο εβδομαδιαίο δελτίο της η Alpha Bank ότι θα διαμορφωθεί τον Απρίλιο ο πληθωρισμός, λόγω της αύξησης τπου ΦΠΑ και των έμμεσων φόρων σε ποτά και τσιγάρα.

Ειδικότερα, αναμένεται μικρή πτωτική επίδραση στον πληθωρισμό από τις τιμές του πετρελαίου θέρμανσης και της βενζίνης και ελαφρά αυξητική επίδραση από την αύξηση των διοδίων και από τις τιμές των νωπών φρούτων και λαχανικών.

Με τη μέση τιμή του πετρελαίου το 2005 να αναμένεται τώρα στα 46-49 δολάρια το βαρέλι, ο πληθωρισμός προβλέπεται να αυξηθεί μέχρι και το 3,7% τον Αύγουστο, πριν μειωθεί στο 3,2% το 2005.

Ο μέσος πληθωρισμός το 2005 εκτιμάται στο 3,4%, με μικρή πτώση του μέσου δομικού πληθωρισμού στο 3,2% το 2005, έναντι 3,3% το 2004, παρά την αυξητική επίδραση από τα νέα φορολογικά μέτρα.


Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ