Φορολογικός έλεγχος στη θυγατρική της Εθνικής Τράπεζας «Διεθνική ΑΕΔΑΚ»
Έπειτα από αίτημα της εταιρείας διαχείρισης αμοιβαίων κεφαλαίων Διεθνική, μέλους του ομίλου της Εθνικής Τράπεζας, διενεργείται φορολογικός έλεγχος για τις χρήσεις 2002 και 2003, αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΤΕ την Τετάρτη, με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα.
27
Μετά από αίτημα της Διεθνικής ΑΕΔΑΚ, μέλους του ομίλου της Εθνικής Τράπεζας, διενεργείται φορολογικός έλεγχος για τις χρήσεις 2002 και 2003, στο πλαίσιο της πάγιας πρακτικής του ομίλου για την ταχύτερη δυνατή περαίωση των φορολογικών υποθέσεων της τράπεζας και των θυγατρικών της, αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΤΕ, με αφορμή δημοσίευμα του Τύπου που αναφέρει ότι θυγατρική της Εθνικής παρακρατεί φόρους.
Ο σχετικός φορολογικός έλεγχος, που άρχισε στις 28 Ιανουαρίου 2005, συνεχίζεται. Οι αρμόδιες εποπτικές αρχές θα ενημερωθούν για τα αποτελέσματα, όπως προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία, όταν ο έλεγχος ολοκληρωθεί.
Σύμφωνα με την τράπεζα, τα αναφερόμενα στα δημοσιεύματα φορολογικά θέματα έχουν αποτελέσει αντικείμενο φορολογικού ελέγχου και σε προηγούμενες χρήσεις χωρίς να υπάρξει ουδεμία παρατήρηση.
Τα ίδια θέματα έχουν προκύψει και σε άλλους ελληνικούς χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς και έχουν διευθετηθεί ομαλά στο πλαίσιο της υφισταμένης νομοθεσίας, χωρίς να υπάρξει δημοσιότητα, όπως συμβαίνει στη συγκεκριμένη περίπτωση. Για τα λοιπά θέματα που αναφέρονται στα δημοσιεύματα, αρμόδιο είναι το Διοικητικό Συμβούλιο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Live η ομιλία Ανδρουλάκη στη Βουλή για το αγροτικό
- Οι νέοι κανόνες της IFAB αλλάζουν το ποδόσφαιρο
- Σύνοδος στο Νταβός: Ο Τραμπ προσγειώθηκε στη Ζυρίχη – Διπλωματικός πυρετός ενόψει της ομιλίας του
- Τι αλλάζει στη χρηματοδότηση του γαλλικού κινηματογράφου και γιατί έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις
- Η ΚΕΔ ανακοίνωσε τους ορισμούς για την 18η αγωνιστική της Super League: Σιδηρόπουλος στο Καραϊσκάκη, Ευαγγέλου στην Τρίπολη
- Mercosur: «Στον πάγο» η συμφωνία – Παραπέμπεται στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

