Συνάντηση Καραμανλή με τους περιφερειάρχες με θέμα την απορρόφηση των κονδυλίων
Συνεργασία με τους περιφερειάρχες είχε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός με αντικείμενο την ανάπτυξη της περιφέρειας και την απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων. Παρόντες ο υπουργοί Εσωτερικών και Ανάπτυξης, καθώς και ο υφυπουργός Οικονομίας.
30
Συνεργασία με τους περιφερειάρχες είχε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός με αντικείμενο την ανάπτυξη της περιφέρειας και την απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων. Παρόντες ο υπουργοί Εσωτερικών και Ανάπτυξης, καθώς και ο υφυπουργός Οικονομίας Χρήστος Φώλιας.
Ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος δήλωσε ότι συζητήθηκαν θέματα αξιοποίησης των πόρων από το Γ και το Δ ΚΠΣ. Παράλληλα, συμπλήρωσε ότι οι Οργανισμοί Περιφερειακής Ανάπτυξης αποτελούν σημαντικό εργαλείο.
Ο κ. Παυλόπουλος απέφυγε να κάνει σχόλιο για τις δηλώσεις του υφυπουργού Θανάση Νάκου, αλλά τόνισε ότι η κυβέρνηση υποστήριξε και υποστηρίζει το ΑΣΕΠ.
Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός είχε συνεργασία με τον υπουργό Ανάπτυξης Δημήτρη Σιούφα και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας Αλεν Πομπιντού.
Ο κ. Σιούφας είπε ότι ο πρόεδρος του Οργανισμού ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για σύγχρονα ζητήματα βιομηχανικής ιδιοκτησίας στην Ευρώπη και τον κόσμο, σημειώνοντας ότι οι πατέντες και τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας αποτελούν θεμελιώδες εργαλείο ανάπτυξης της οικονομίας.
Η κυβέρνηση, είπε, δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στο θέμα και σκοπεύει να αναβαθμίσει το ρόλο του ελληνικού Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας, σημειώνοντας πως η χώρα μπορεί να υποστηρίξει τα βαλκανικά κράτη και να παρέχει τεχνογνωσία στον τομέα αυτό.
Επικρίσεις Αθανασάκη
Το μόνο έργο που έχει να επιδείξει η κυβέρνηση Καραμανλή στην περιφέρεια είναι η δραματική περικοπή του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Νίκος Αθανασάκης.
Ο κ. Αθανασάκης σημείωσε ότι κανένα μεγάλο έργο δεν έχει ξεκινήσει στην περιφέρεια, καθώς και ότι η οικονομία στην περιφέρεια ακολουθεί την τύχη της οικονομίας στο σύνολό της και κατά συνέπεια την ίδια τύχη έχουν τα εισοδήματα, η αναπτυξιακή προσπάθεια και οι προοπτικές για το μέλλον.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Ανδρουλάκης: Η οικονομία στην κατάψυξη μόλις τελειώσει το Ταμείο Ανάκαμψης, αυτή είναι η κατάκτηση Μητσοτάκη
- MEGA: Στην κορυφή της τηλεθέασης με τον αγώνα Ολυμπιακός – Λεβερκούζεν
- Ο Τραμπ θέλει να χακάρει το ευρωπαϊκό Διαδίκτυο – Πλατφόρμα θα ξεκλειδώνει το απαγορευμένο περιεχόμενο
- Πρόβλημα στην Ίντερ: Τραυματίστηκε ο Λαουτάρο
- Η κυβέρνηση Τραμπ διευρύνει τις εξουσίες της ICE – Έχει πλέον δικαίωμα να συλλαμβάνει πρόσφυγες
- Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού: Έρχονται καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις – Οι επικίνδυνες περιοχές

