Αλλαγές στο ύψος των κεφαλαίων για την ίδρυση εταιρειών προωθεί το υπουργείο Ανάπτυξης
Η αλλαγή του ύψους των κεφαλαίων που απαιτούνται για την ίδρυση μιας επιχείρησης αποτελεί ένα από τους άμεσους στόχους της κυβέρνησης, δήλωσε την Τετάρτη ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας, μιλώντας στο γενικό συμβούλιο του Συνδέσμου ΑΕ και ΕΠΕ.
27
Η αλλαγή του ύψους των κεφαλαίων που απαιτούνται για την ίδρυση μιας επιχείρησης, αποτελεί έναν από τους άμεσους στόχους του υπουργείου Ανάπτυξης σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομίας, όπως είπε την Τετάρτη Δημήτρης Σιούφας στην ανοικτή συνεδρίαση του γενικού συμβουλίου του Συνδέσμου Ανωνύμων Εταιρειών και ΕΠΕ.
Ο κ. Σιούφας ανέφερε ότι ήδη έχουν αρχίσει και συγκεντρώνονται φάκελοι με επενδυτικά σχέδια με βάση το νέο αναπτυξιακό νόμο, ενώ βρίσκεται στη φάση της ολοκλήρωσης η πρόταση για την δημιουργία νέου «αντιγραφειοκρατικού» συστήματος αδειοδότησης των εμπορικών επιχειρήσεων. Ταυτόχρονα, αναφέρθηκε στον προβληματισμό που υπάρχει για την αλλαγή του ύψους των κεφαλαίων για την ίδρυση επιχειρήσεων.
Ο υπουργός είπε ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις έχουν να αντιμετωπίσουν αρκετές δυσκολίες στο δρόμο τους προς τη διεθνοποίηση και τη μεγέθυνση, με δεδομένο ότι το διεθνές περιβάλλον είναι δυσμενές, αλλά και με τα συσσωρευμένα προβλήματα που έχει προκαλέσει στη χώρα μας η γραφειοκρατική κρατική λειτουργία.
«Έχουμε καταλήξει να ζούμε όλοι με δανεικά» σημείωσε ο κ. Σιούφας, αναφέροντας ότι το οικονομικό μοντέλο που οδηγησε σε αυτή την κατάσταση έχει καταρρεύσει και για το σκοπό αυτό η κυβέρνηση προχωρεί σε μέτρα.
Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Θεόδωρος Σαραντόπουλος τόνισε ότι «για να μπορέσει να πραγματοποιηθεί η αναπτυξη της χώρας, θα πρέπει, εξ ορισμού, να αναπτυχθούν οι επιχειρηματικές δραστηριότητες» και θεώρησε ως πρώτο δείγμα γραφής στην προσπάθεια αυτή τον αναπτυξιακό νόμο, ο οποίος όμως, όπως είπε, χρειάζεται τροποποιήσεις και συμπληρώσεις.
Από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας και νομικός σύμβουλος του Συνδέσμου Γ. Αναστασόπουλος τόνισε τη σημασία των άμεσων επενδύσεων στη χώρα μας και την ανάγκη της ξεκάθαρης και σταθερής αναπτυξιακής και δημοσιονομικής πολιτικής. «Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα υλοποιηθούν οι κυβερνητικοί στόχοι» κατέληξε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- «Η γη της ελιάς»: Τι θα δούμε στα νέα συγκλονιστικά επεισόδια στο MEGA
- Ευρώπη: Αναζητούν επιλογές που «θα έκαναν τον Τραμπ ευτυχισμένο χωρίς να πουλήσουν τη Γροιλανδία»
- Unfair του Μάχατς στον Τσιτσιπά: Τον κορόιδεψε για τον τραυματισμό του (vid)
- Σχεδιασμός νέου οδικού άξονα στην Ρόδο
- Αγρότες: Αποχώρησαν από το μπλόκο της Νίκαιας – «Θα συνεχίσουμε τον αγώνα και με άλλες μορφές»
- Μια νύχτα μόνο: Έρχονται ανατροπές και δυσάρεστες εκπλήξεις


