Κλίμα ανησυχίας για την πορεία της οικονομίας διαπίστωσε ο Γ.Παπανδρέου
Κριτική στα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης άσκησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ.Παπανδρέου, ο οποίος συναντήθηκε την Τρίτη με τα προεδρεία των ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΣΕΒ. Η οικονομία και ειδικότερα η ακρίβεια ήταν το βασικό θέμα στη συνεδρίαση των συντονιστών του ΠΑΣΟΚ.
53
Κλίμα ανησυχίας για την πορεία της ελληνικής οικονομίας διαπίστωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ότι υπήρχε μεταξύ των συνομιλητών του στις συναντήσεις που είχε την Τρίτη με τα προεδρεία της ΑΔΕΔΥ της ΓΣΕΕ και του ΣΕΒ.
Όπως δήλωσε ο κ. Παπανδρέου, μετά τις συναντήσεις αυτές, το συμπέρασμα που έβγαλε ήταν ότι η κατάσταση της οικονομίας είναι πολύ κακή και την ευθύνη γι αυτό φέρει η κυβέρνηση. Ειδικά για τις απόψεις του ΣΕΒ, όπως τις εξέθεσε ο κ. Κυριακόπουλος, ο κ. Παπανδρέου σχολίασε ότι «δεν μπορώ να πω ότι είδα τον ΣΕΒ ικανοποιημένο από την οικονομία της χώρας μας».
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισήμανε ότι τα μέτρα της κυβέρνησης είναι τα πρώτα και μάλιστα αναποτελεσματικά και προέβλεψε ότι όπως και τα σημερινά μέτρα έτσι και τα επόμενα δεν θα λύσουν κανένα πρόβλημα και θα δημιουργήσουν μεγάλα προβλήματα στις οικογένειες, στους καταναλωτές και στις επιχειρήσεις καθώς και ότι θα δημιουργήσουν ένα κλίμα γενικευμένης ανασφάλειας.
Ο Γ.Παπανδρέου σημείωσε ότι για να πάει μπροστά η οικονομία της χώρας χρειάζεται αλλαγές και τομές οι οποίες όμως, για να γίνουν, πρέπει να υπάρχει ευρύτερη κοινωνική συναίνεση και πρόσθεσε ότι η σημερινή κυβέρνηση τορπιλίζει κάθε έννοια κοινωνικής συναίνεσης με τα άδικα μέτρα που παίρνει.
Σχολιάζοντας τις δηλώσεις Μητσοτάκη, ο κ. Παπανδρέου παρατήρησε ότι η κυβέρνηση είτε μέσω του κ. Μητσοτάκη είτε μέσω άλλων προαναγγέλλει νέα μέτρα, δημιουργώντας μεγαλύτερη αναξιοπιστία και ανασφάλεια και αποδεικνύοντας ότι η κυβέρνηση δεν έχει ουσιαστικό σχέδιο για την ελληνική οικονομία και την ανάπτυξη της χώρας.
Καταλογισμός ευθυνών για γιαούρτια, μέλι
Ακόμη, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ καταλόγισε πολιτική ευθύνη στην κυβέρνηση και προσωπικά στον υπουργό Ανάπτυξης για τον χειρισμό των προβλημάτων δημόσιας υγείας που ανέκυψαν το τελευταίο διάστημα.
Επίσης, καταλόγισε ευθύνες στον αρμόδιο υπουργό για τον διασυρμό σημαντικών ελληνικών προϊόντων και απέδωσε τον χειρισμό του υπουργού στην προσπάθειά του να αποφύγει τις ευθύνες του.
Το κλίμα στις συναντήσεις
Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, στις συναντήσεις που είχε ο κ. Παπανδρέου από την πλευρά της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ ασκήθηκε έντονη κριτική στα μέτρα της κυβέρνησης, ενώ έκδηλη ήταν η ανησυχία του προέδρου του ΣΕΒ Οδ.Κυριακόπουλου.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Κυριακόπουλος χαρακτήρισε μεν αναγκαία τα μέτρα, τα οποία όπως είπε αν δεν λαμβάνονταν «θα πέφταμε στα βράχια», ωστόσο εξέφρασε τις ανησυχίες του για το αν αυτά τα μέτρα θα είναι αποτελεσματικά, ή αν θα χρειαστεί να ληφθούν και νέα μέτρα.
Συνεδρίαση των συντονιστών
Νωρίτερα, συνεδρίασαν οι συντονιστές του ΠΑΣΟΚ υπό την προεδρία του Γ.Παπανδρέου. Η οικονομία και ειδικότερα η ακρίβεια ήταν το βασικό θέμα της συνεδρίασης. Κατά τις πληροφορίες, στη συνεδρίαση επισημάνθηκε ότι η Νέα Δημοκρατία επέδειξε αδυναμία να ασκήσει ικανοποιητική οικονομική πολιτική και άφησε να κυριαρχήσει στην αγορά η ασυδοσία.
Παράλληλα, όπως τονίστηκε, οι αποφάσεις που παίρνει η κυβέρνηση έχουν έντονο ταξικό χαρακτήρα, όπως φάνηκε πριν λίγους μήνες κατά την αθρόα εισαγωγή αγροτικών προϊόντων, από τη στάση της κυβέρνησης στο ωράριο, στο θέμα των προβληματικών προϊόντων (γιαούρτι και μέλι) αλλά και από τα οικονομικά μέτρα που εξήγγειλε πριν από λίγες ημέρες.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αναφέρθηκε επίσης ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε πολύ μεγάλη δυσκολία και γι αυτό ο πρωθυπουργός κάλεσε επιχειρηματίες για να συζητήσει μαζί τους τρόπους επιτάχυνσης των αποκρατικοποιήσεων, αρχίζοντας ουσιαστικά διαπραγματεύσεις για την πώληση επιχειρήσεων που ελέγχονται από το δημόσιο.
Απάντηση Ρουσόπουλου
Ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Θεόδωρος Ρουσόπουλος, απαντώντας στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, δήλωσε ότι «οι τεράστιες ευθύνες του ΠΑΣΟΚ, και του ιδίου προσωπικά, για την κατάσταση της οικονομίας δεν καλύπτονται από τις επιθετικές δηλώσεις που επαναλαμβάνει καθημερινά – για να πείσει άραγε ποιόν; – ο κ. Παπανδρέου».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Η Ρεάλ… βαράει διάλυση: Νέο περιστατικό στα αποδυτήρια ανάμεσα σε Εμπαπέ – Βινίσιους (pic)
- Ασπρόπυργος: Μάχη για τη ζωή δίνει ο 12χρονος που τραυματίστηκε με πατίνι
- NBA: Νέα άνετη νίκη και 2-0 οι Θάντερ τους Λέικερς, προβάδισμα δύο νικών και για τους Πίστονς (vids)
- Λευκάδα: Έρευνες από Λιμενικό και Ένοπλες Δυνάμεις για το σκάφος – drone που εντόπισαν ψαράδες
- Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν δύο ανήλικοι που πέταγαν πέτρες σε αστικό λεωφορείο και έσπασαν τα τζάμια του
- Σπύρος Ρέτσας: Μυστήριο με την εξάφανισή του – Η τελευταία διαδρομή με το ταξί
- Φραντσέσκα Αλμπανέζε: Οι κατηγορίες περί αντισημιτισμού που εκτοξεύονται ως χαρτοπόλεμος είναι για να αποσπάται η προσοχή από τα θύματα
- Αν αυτό το παλτό μπορούσε να μιλήσει – Το μακρύ ταξίδι του πανωφοριού Τσέστερφιλντ του Φ. Σκοτ Φιτζέραλντ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 08.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/greg-rakozy-oMpAz-DN-9I-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442