Αυστηροί έλεγχοι στα τουριστικά λεωφορεία για την ασφάλεια των σχολικών εκδρομών
Εξονυχιστικοί έλεγχοι στα τουριστικά λεωφορεία που θα μεταφέρουν μαθητές προβλέπονται, μεταξύ άλλων, σε μια σειρά ενισχυμένων μέτρων αστυνόμευσης που λαμβάνει η Τροχαία στα εθνικά οδικά δίκτυα, εν όψει των πενθήμερων σχολικών εκδρομών.
71
Εξονυχιστικοί έλεγχοι στα τουριστικά λεωφορεία που θα μεταφέρουν μαθητές προβλέπονται, μεταξύ άλλων, σε μια σειρά ενισχυμένων μέτρων αστυνόμευσης που λαμβάνει το υπουργείο Δημόσιας Τάξης στα εθνικά οδικά δίκτυα, εν όψει των πενθήμερων σχολικών εκδρομών.
Αναλυτικότερα, η Τροχαία θα διενεργεί ελέγχους για παραβιάσεις των ορίων ταχύτητας, αντικανονικά προσπεράσματα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ κ.λπ..
Έλεγχοι θα διεξάγονται και πριν την αναχώρηση των τουριστικών λεωφορείων, αλλά και κατά τη διάρκεια της εκδρομής, ώστε να επιβεβαιώνεται η καλή κατάσταση και λειτουργία των οχημάτων, καθώς και η τήρηση των κανόνων ασφαλείας.
Κάθε οδηγός λεωφορείου θα πρέπει να έχει άδεια οδήγησης Δ κατηγορίας, άδεια κυκλοφορίας και πινακίδες, ασφαλιστική κάλυψη, φαρμακείο, πυροσβεστήρα, τρίγωνο ασφαλείας, πινακίδα με την ένδειξη «ΣΧΟΛΙΚΟ» και δελτίο ελέγχου από ΚΤΕΟ.
Υποχρεούται επίσης να μεριμνεί για την τεχνική κατάσταση του οχήματος, να ελέγχει τα ελαστικά, να χρησιμοποιεί το σωστό ταχογράφο και να μη μεταφέρει περισσότερους από το επιτρεπόμενο μαθητές.
Σε κάθε μετακίνησή τους, οι μαθητές θα πρέπει να συνοδεύονται από συνοδό-καθηγητή, ενώ, όταν πρόκειται να διανυθεί μεγάλη απόσταση, θα πρέπει στο λεωφορείο να υπάρχει και δεύτερος οδηγός. Οι οδηγοί και οι συνοδοί υποχρεούνται να ελέγχουν τον αριθμό των μαθητών και αν οι τελευταίοι φορούν ζώνες ασφαλείας, ενώ μόνο ο οδηγός θα μπορεί να επιλέγει τα σημεία αποβίβασης.
Πρώτος θα αποβιβάζεται ο συνοδός, ο οποίος θα αποφασίζει πότε είναι ασφαλές για τους μαθητές να αποβιβαστούν, ενώ σε περίπτωση μηχανικής βλάβης οι μαθητές θα πρέπει να παραμένουν εντός του οχήματος. Για το πρόγραμμα των σχολικών εκδρομών, τέλος, θα πρέπει να ενημερώνονται αναλυτικά οι υπηρεσίες Tροχαίας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Ασπρόπυργος: Μάχη για τη ζωή δίνει ο 12χρονος που τραυματίστηκε με πατίνι
- NBA: Νέα άνετη νίκη και 2-0 οι Θάντερ τους Λέικερς, προβάδισμα δύο νικών και για τους Πίστονς (vids)
- Λευκάδα: Έρευνες από Λιμενικό και Ένοπλες Δυνάμεις για το σκάφος – drone που εντόπισαν ψαράδες
- Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν δύο ανήλικοι που πέταγαν πέτρες σε αστικό λεωφορείο και έσπασαν τα τζάμια του
- Σπύρος Ρέτσας: Μυστήριο με την εξάφανισή του – Η τελευταία διαδρομή με το ταξί
- Φραντσέσκα Αλμπανέζε: Οι κατηγορίες περί αντισημιτισμού που εκτοξεύονται ως χαρτοπόλεμος είναι για να αποσπάται η προσοχή από τα θύματα
- Αν αυτό το παλτό μπορούσε να μιλήσει – Το μακρύ ταξίδι του πανωφοριού Τσέστερφιλντ του Φ. Σκοτ Φιτζέραλντ
- Γιατί τόσο λίγες γεννήσεις; Ίσως να έχουμε παραβλέψει τον σημαντικότερο λόγο από όλους
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 08.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/greg-rakozy-oMpAz-DN-9I-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442