Κυριακή 12 Ιουλίου 2026
weather-icon 31o
ps. post
scriptum

Εκτοξεύει απειλές ο αντ’ αυτού, μποξέρ της φακής και ζητά έξοδο διαφυγής. Ο «λύκος» που κατάφερε με την προστασία στρατού να σκίσει με το νύχι ένα t-shirt… ας χαλαρώσει και ας μείνει στις Slapp αγωγές μην καταλήξει να σκίσει κάνα καλσόν

Σαρωτικούς ελέγχους στην αγορά ξεκινούν από την Δευτέρα 2.400 υπάλληλοι των ΣΔΟΕ και ΥΠΑΝ

Σαρωτικούς ελέγχους στην αγορά ξεκινούν από την Δευτέρα 2.400 υπάλληλοι των ΣΔΟΕ και ΥΠΑΝ

Μηχανισμό δίωξης της φοροδιαφυγής και της ακρίβειας συστήνουν τα δύο συναρμόδια υπουργεία Οικονομίας και Ανάπτυξης με στόχο να συγκρατήσει το αναμενόμενο κύμα αυξήσεων, κερδοσκοπίας και φοροδιαφυγής που συνοδεύει το πακέτο των μέτρων που δρομολογήθηκε.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του in.gr στην Google

88

Μηχανισμό δίωξης της φοροδιαφυγής και της ακρίβειας συστήνουν τα δύο συναρμόδια υπουργεία Οικονομίας και Ανάπτυξης με στόχο να συγκρατήσει το αναμενόμενο κύμα αυξήσεων, κερδοσκοπίας και φοροδιαφυγής που συνοδεύει το πακέτο των μέτρων που δρομολογήθηκε.

Όπως τονίζει στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» ο αρμόδιος υπουργός Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης, μεγάλη έμφαση θα δοθεί στην συλλογή του ΦΠΑ, στη δίωξη της λαθρεμπορίας καυσίμων και στις κερδοσκοπικές ανατιμήσεις.

Το υπουργείο θα κινητοποιήσει 2.400 υπαλλήλους από τα δύο υπουργεία και θα ελέγχει καθημερινά την εφαρμογή των μέτρων σε 2,5 εκατ. επιχειρήσεις ανά την Ελλάδα.

Ήδη ετοιμάζεται ειδικός μηχανισμός του ΣΔΟΕ, για τη σύλληψη του διαφεύγοντος ΦΠΑ στις εισαγωγές, ενώ εκτιμάται ότι θα βγουν από την Δευτέρα στο δρόμο για ελέγχους 1.800 ελεγκτές.

Το μεγάλο πρόβλημα της δίωξης των ανατιμήσεων και της κερδοσκοπίας έχει αναλάβει το ΥΠΑΝ, που ετοιμάζεται να ενεργοποιήσει ένα νέο σύστημα για να διευκολύνει τη συμμετοχή των καταναλωτών στην συγκράτηση των τιμών.

Συγκεκριμένα στις καταγγελίες των καταναλωτών θα ανταποκρίνεται άμεσα ειδικό σώμα 600 υπαλλήλων του ΥΠΑΝ που θα ελέγχει την αδικαιολόγητη ή την ολιγοπωλιακή ανατίμηση σε κλάδους και προϊόντα που τελούν υπό αγορανομική διάταξη ή βρίσκονται σε καθεστώς διατίμησης (κυλικεία, κλπ.)

Παράλληλα θα εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι της Επιτροπής Ανταγωνισμού, η οποία θα ελέγχει είτε αυτοβούλως είτε μετά από καταγγελίες, τις εναρμονισμένες πολιτικές για αυξήσεις τιμών, την εκμετάλλευση δεσπόζουσας θέσης για κερδοσκοπία, ενώ θα εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι σε όλα τα προϊόντα που βρίσκονται σε διατίμηση.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Σχόλια
Γράψτε το σχόλιό σας
0 /50
0 /2000

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθήκη του in.gr στην Google

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: [email protected], Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 12 Ιουλίου 2026
Cookies