Η Παγκόσμια Τράπεζα θα συνεργαστεί με την Κίνα, δηλώνει ο Γούλφοβιτς
Στην οικονομική ανάπτυξη της Κίνας αναφέρθηκε ο νέος πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας κατά την πρώτη του συνέντευξη την Παρασκευή. Ο Πολ Γούλφοβιτς τόνισε ότι ο κόσμος πρέπει να ασχοληθεί με την Κίνα, έστω και αν διαφωνεί με την πολιτική της.
31
Στην οικονομική ανάπτυξη της Κίνας αναφέρθηκε ο νέος πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας κατά την πρώτη του συνέντευξη την Παρασκευή. Ο Πολ Γούλφοβιτς τόνισε ότι ο κόσμος πρέπει να ασχοληθεί με την Κίνα, έστω και αν διαφωνεί με την πολιτική της.
Μιλώντας στο BBC, ο πρώην υφυπουργός Αμυνας των ΗΠΑ τόνισε ότι «ο στόχος της καταπολέμησης της φτώχειας ισχύει και στην Κίνα, όπως και οπουδήποτε αλλού».
Ερωτηθείς εάν η Παγκόσμια Τράπεζα θα θέσει όρους στις συμφωνίες που θα συναφθούν με το Πεκίνο, προκειμένου η Κίνα να προχωρήσει σε δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις, ο Γούλφοβιτς απάντησε: «Δεν πιστεύω ότι θα έπρεπε».
«Η οικονομική ανάπτυξη της Κίνας είναι μία θετική εξέλιξη και οι ΗΠΑ και η διεθνής κοινότητα πρέπει να τη χαιρετήσουν και να συνεργαστούν μαζί της» προσέθεσε ο νέος πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας.
Απαντώντας στους επικριτές του, ο Γούλφοβιτς επισήμανε ότι στο πρόσωπό του θα βρουν έναν «ικανό ηγέτη». «Είμαι έτοιμος να ακούσω, είμαι ικανός να εστιάσω στην αποστολή του οργανισμού, για τον οποίο εργάζομαι» τόνισε.
Ο Γούλφοβιτς εξελέγη την Πέμπτη στην προεδρία της Παγκόσμιας Τράπεζας με την ομόφωνη ψήφο των 24 διοικητικών στελεχών της.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ρωσία: Τι είπε ο Πούτιν για το Συμβούλιο Ειρήνης του Τραμπ και τη Γροιλανδία – Γιατί επέκρινε τη Δανία
- Στα «ΝΕΑ» της Πέμπτης: Σκωτσέζικο ντους από τον Τραμπ
- Φονική κακοκαιρία με δυο νεκρούς – Μεγάλες καταστροφές στην Αττική – Πού θα χτυπήσουν τα φαινόμενα τις επόμενες ώρες
- Βουλή: Προκλητικός Βαλτογιάννης αναφέρθηκε στη χούντα – Άμεση αντίδραση και δηλώσεις καταδίκης
- Υπερθέαμα: Όλα τα γκολ της 7ης αγωνιστικής της League Phase του Champions League (vids)
- Νιούκαστλ – Αϊντχόφεν 3-0: Για 8άδα οι Άγγλοι, θετικό αποτέλεσμα για τον Ολυμπιακό (vid)