Τη βίαιη προσαγωγή μάρτυρα για τον ΕΛΑ διέταξε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων
Τη βίαιη προσαγωγή του μάρτυρα Ανδρέα Κορωναίου για την υπόθεση του ΕΛΑ διέταξε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, με αφορμή την απουσία του την Τετάρτη. Οι αντιδράσεις που προκάλεσε η κατάθεση του κ. Κορωναίου την Τρίτη συνεχίστηκαν για δεύτερη ημέρα.
Τη βίαιη προσαγωγή του μάρτυρα Ανδρέα Κορωναίου για την υπόθεση του ΕΛΑ ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για τις 4 Απριλίου διέταξε το δικαστήριο, με αφορμή την απουσία του από τη διαδικασία της Τετάρτης.
Στο δικαστήριο κατέθεσε ο αξιωματικός της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, Δημήτρης Δάβαλος, ο οποίος αμφισβήτησε τη μαρτυρία του κ. Κορωναίου.
Όπως κατέθεσε ο αξιωματικός, ο κ. Κορωναίος είχε υποστηρίξει στην Αντιτρομοκρατική ότι τον Γιάννη Σερίφη τον γνωρίζει μόνο από την τηλεόραση. Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη ο μάρτυρας αναγνώρισε στο πρόσωπο του Γ.Σερίφη έναν από τους δράστες της βομβιστικής επίθεσης σε λεωφορείο των ΜΑΤ το 1994, στον Περισσό.
Ο κ. Δάβαλος χαρακτήρισε «αναξιόπιστο» το μάρτυρα, καθώς, όπως κατέθεσε στο δικαστήριο ο κ. Κορωναίος, δεν ήταν αυτόπτης μάρτυρας της έκρηξης, όπως ο ίδιος είχε πει στους αστυνομικούς.
Ο αξιωματικός είπε πως ο κ. Κορωναίος είχε εμφανιστεί στο Αστυνομικό Τμήμα Περισσού δέκα ώρες μετά την έκρηξη και είχε αναφέρει ότι πληροφορήθηκε για το συμβάν από τις ειδήσεις.
Μετά τη διαδικασία υποβολής των Μηχανογραφικών, θα «ανοίξει» ο δρόμος για την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής βάζοντας τέλος στην αγωνία των συνολικά 89.032 υποψηφίων που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59