Η αστυνομία διέλυσε διαδήλωση της αιγυπτιακής αντιπολίτευσης στο Κάιρο
Χιλιάδες άνδρες της αιγυπτιακής αστυνομίας αναπτύχθηκαν στο κέντρο του Καΐρου για να σταματήσουν διαδηλωτές που σχεδίαζαν να συγκεντρωθούν μπροστά από το Κοινοβούλιο. Συνελήφθησαν 50 μέλη της εκτός νόμου Μουσουλμανικής Αδελφότητας.
Χιλιάδες άνδρες των ειδικών δυνάμεων της αιγυπτιακής αστυνομίας αναπτύχθηκαν στο κέντρο του Καΐρου για να σταματήσουν διαδηλωτές που σχεδίαζαν να συγκεντρωθούν μπροστά από το Κοινοβούλιο.
Οι διαδηλωτές, μέλη της εκτός νόμου Μουσουλμανικής Αδελφότητας, ζητούν πολιτικές μεταρρυθμίσεις πριν τη διενέργεια των προεδρικών εκλογών θα πραγματοποιηθούν εντός του έτους.
Το υπουργείο Εσωτερικών της Αιγύπτου ανακοίνωσε ότι η αστυνομία συνέλαβε 50 πολίτες που αρνήθηκαν να διαλυθούν, καθώς η διαδήλωση δεν είχε λάβει την έγκριση των αρχών.
Πολλοί από τους διαδηλωτές που υποχώρησαν λόγω της πίεσης των αστυνομικών δυνάμεων αναδιοργανώθηκαν σε μικρότερες συγκεντρώσεις εκτός του κέντρου της Καΐρου.
Ο Εσάμ ελ Εριάν, ηγετικό στέλεχος της Αδελφότητας, δήλωσε ότι μεταξύ των συλληφθέντων είναι ο εκ των ηγετικών στελεχών της, Αμπντέλ Μόνεμ Αμπουλ Φάτουχ, ο οποίος όμως αφέθηκε αργότερα ελεύθερος μαζί με άλλους έξι διαδηλωτές.
Η Μουσουλμανική Αδελφότητα, παρότι έχει τεθεί εκτός νόμου, θεωρείται η μεγαλύτερη και πιο οργανωμένη δύναμη της αντιπολίτευσης στην Αίγυπτο.
Όπως μεταδίδουν οι ανταποκριτές του ΒΒC, τους τελευταίους μήνες έχουν πραγματοποιηθεί πολλές συγκεντρώσεις κατά του προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ.
Ο κ. Μουμπάρακ, που πρόσφατα ανακοίνωσε μια δέσμη μέτρων περιορισμένης πολιτικής μεταρρύθμισης, στοχεύει στην πέμπτη του θητεία στα ηνία της χώρας.
Eκτός από τις διαδηλώσεις, εντείνεται και η διεθνής πίεση προς τον ηγέτη της Αιγύπτου να προωθήσει δραστικότερες πολιτικές μεταρρυθμίσεις που θα επιτρέπουν την απρόσκοπτη λειτουργία πολιτικών κομμάτων της αντιπολίτευσης.