Η κυβέρνηση ευθύνεται για την ακρίβεια, λέει η αντιπολίτευση
Ευθύνες στην κυβέρνηση αποδίδουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης για την ακρίβεια, η οποία ψαλιδίζει τις αυξήσεις μισθών και συντάξεων για το 2005 και πλήττει κυρίως τα χαμηλά εισόδηματα, και ζητούν αποτελεσματικά μέτρα προστασίας του καταναλωτή.
27
Ευθύνες στην κυβέρνηση αποδίδουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης για την ακρίβεια, η οποία ψαλιδίζει τις αυξήσεις μισθών και συντάξεων για το 2005 και πλήττει κυρίως τα χαμηλά εισόδηματα, και ζητούν αποτελεσματικά μέτρα προστασίας του καταναλωτή.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ.Παπανδρέου τονίζει ότι «η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα του Καταναλωτή βρίσκει τους Έλληνες καταναλωτές αντιμέτωπους με τα αποτελέσματα της πολιτικής της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Αδιαφάνεια, κυβερνητικές επιλογές που ευνοούν την αισχροκέρδεια, δογματική αντίληψη για την ελευθερία των δυνάμεων της αγοράς, ανυπαρξία εποπτείας και ελέγχων».
Ο κ. Παπανδρέου σημειώνει ότι αποτέλεσμα είναι «η γενικευμένη ακρίβεια, η χαμηλή ποιότητα των υπηρεσιών και των προϊόντων, η καταστρατήγηση των δικαιωμάτων του καταναλωτή», που σε συνδυασμό με την οικονομική ύφεση «δημιουργεί ένα δυσβάσταχτο περιβάλλον για τον Έλληνα καταναλωτή με περιορισμό των δικαιωμάτων του και υποβάθμιση της ποιότητας της ζωής του».
Το ΠΑΣΟΚ, καταλήγει, «είναι σταθερά προσανατολισμένο στην υποστήριξη κάθε νομοθετικής πρωτοβουλίας στη Βουλή, κάθε οργανωμένης κίνησης ενεργών πολιτών στην κοινωνία που έχουν σαν στόχο την προάσπιση των συμφερόντων, της υγείας και της ασφάλειας των καταναλωτών, την αναβάθμιση του περιβάλλοντος και της ποιότητας της ζωής μας».
Από την πλευρά του ο Συνασπισμός σε ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι η Παγκόσμια Ημέρα του Καταναλωτή «δεν είναι μέρα γιορτής. Θα έπρεπε να είναι ημέρα επαγρύπνησης και ευκαιρία για έλεγχο των πολιτικών που ασκούνται ως προς την κατανάλωση γενικά και τα δικαιώματα των καταναλωτών-πολιτών ειδικότερα».
Η χώρα μας, αναφέρει ο ΣΥΝ, βρίσκεται ακόμη σε σημαντική καθυστέρηση ως προς την πολιτική των λοιπών ευρωπαϊκών χωρών, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα ότι επείγει η σημαντική ενίσχυση των δομών και των λειτουργιών των δημόσιων ελέγχων, όπως και η συμβολή της χώρας μας για μια πληρέστερη και αυστηρότερη ευρωπαϊκή νομοθεσία.
Έκκληση Σιούφα
Έκκληση προς τους επιχειρηματίες του λιανικού εμπορίου να ρίξουν τις τιμές, σε μια «πρώτη κίνηση καλής θέλησης» για στήριξη του καταναλωτή και της μεταποίησης, απηύθυνε από την πλευρά του ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για την Παγκόσμια Ημέρα Καταναλωτή.
Ο υπουργός ζήτησε αντίστοιχη συμπεριφορά και από τη βιομηχανία και τόνισε ότι μπορούν οι επιχειρήσεις, τόσο στην παραγωγή όσο και στο εμπόριο, να δουλέψουν με μικρότερο περιθώριο κέρδους. Στόχος της κυβέρνησης, όπως είπε, είναι να δημιουργηθεί η εικόνα ότι η Ελλάδα είναι φθηνή χώρα με ποιοτικά και ασφαλή προϊόντα.
Αναφερόμενος στην εξελιξη των τιμών, παραδέχθηκε, όπως άλλωστε και στο παρελθόν, ότι «υπάρχει ακρίβεια», αλλά σημείωσε ότι κινείται «στο ύψος του πληθωρισμού, ενώ δεχόμαστε ισχυρές πιέσεις από την πορεία των τιμών των καυσίμων δεδομένου ότι ενεργειακά είμαστε εξαρτημένοι από το πετρέλαιο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Η Porsche ενδέχεται να περικόψει 4.000 θέσεις εργασίας, πέρα από αυτές που είχαν ήδη ανακοινωθεί
- «Σκάνδαλο στο Μουντιάλ»: Η κόκκινη κάρτα του Μπαλογκάν ακυρώθηκε μετά από τηλεφώνημα του Τραμπ στον Ινφαντίνο
- Γαλλία: Διάρρηξη στο μουσείο Λαλίκ – Εκλεψαν κοσμήματα «μερικών εκατομμυρίων» ευρώ
- Τουρκία: Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ – Στις 8 Ιουλίου η συνεδρίαση των ηγετών
- Βραζιλία-Νορβηγία 1-2: Ο Χάαλαντ σκόρπισε την Σελεσάο και οι «Βίκινγκ» έγραψαν ιστορία – Σούπερ βόμβα! (vid)
- Δυτική Οχθη: Ισραηλινές δυνάμεις δολοφόνησαν 16χρονο Παλαιστίνιο – Το δεύτερο περιστατικό μέσα σε μία εβδομάδα
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Μία λύση – ανάσα
- Γάλλος ποδηλάτης που έκανε το γύρο της Ευρώπης βρέθηκε λόγω… GPS σε καταυλισμό στο Μενίδι, όπου τον λήστεψαν
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 06.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/by-xoce-McV40W0W3Nw-unsplash-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442