Παραμένει η απειλή για τον εναέριο χώρο των ΗΠΑ, γράφουν οι New York Times
Ο αμερικανικός εναέριος χώρος εξακολουθεί να είναι ευάλωτος σε τρομοκρατικές επιθέσεις, παρά τα 12 δισ. δολάρια που έχουν δαπανηθεί έως τώρα για τη βελτίωση του τομέα ασφάλειας, μετά από τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11/9, γράφoυν οι New York Times.
31
Ο αμερικανικός εναέριος χώρος εξακολουθεί να είναι ευάλωτος σε τρομοκρατικές επιθέσεις, παρά τα 12 δισεκατομμύρια δολάρια που έχουν δαπανηθεί έως τώρα για τη βελτίωση του τομέα ασφάλειας, μετά από τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001 κατά των ΗΠΑ, γράφουν την Κυριακή οι New York Times.
Η εφημερίδα επικαλείται εμπιστευτική έκθεση του FBI και του τομέα εσωτερικής ασφαλείας που κρίνει ότι τα ελικόπτερα, τα επιθετικά αεροσκάφη, καθώς και τα ιδιωτικά αεροσκάφη είναι τα πιο «επίφοβα» για να δεχτούν τρομοκρατικές απειλές.
«Αν και τα μέτρα ασφαλείας έχουν βελτιωθεί στα μεγάλα εμπορικά αεροδρόμια της χώρας, οι τρομοκράτες μπορούν να επιλέξουν ή να νοικιάσουν ή να κλέψουν αεροπλάνα που σταθμεύουν σε μικρά αεροδρόμια, όπου η ασφάλεια είναι μικρή ή και ανύπαρκτη» αναφέρεται στην εμπιστευτική έκθεση, την οποία επικαλείται η αμερικανική εφημερίδα.
Η έκθεση ήρθε στο φως της δημοσιότητας την ώρα που πολλοί βουλευτές ζητούν να ενισχυθεί η ασφάλεια και σε άλλα σημεία της χώρας ευαίσθητα, όπως είναι οι σιδηροδρομικοί σταθμοί και τα λιμάνια.
Πάνω από 12 δισεκατομμύρια δολάρια έχουν δαπανηθεί έως τώρα στις προσπάθειες των ΗΠΑ να ενισχύσουν την ασφάλειά τους και να μειώσουν έως και να εξαλείψουν τους κινδύνους νέων τρομοκρατικών επιθέσεων εναντίον τους.
«Ωστόσο οι υπεύθυνοι για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας συνεχίζουν να εκτιμούν ότι ο τομέας του αέρος παραμένει πιθανώς ο πρώτος στόχος μεγάλων τρομοκρατικών επιθέσεων λόγω του ιδιαίτερου χαρακτήρα του τύπου αυτού δράσης» γράφουν οι New York Times.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Γιατί βλέπουμε τόσα πολλά βίντεο στα social media;
- Οι νέες ρυθμίσεις για την ετήσια άδεια: Πώς θα χορηγείται από φέτος
- Συνταγή: Πατατοσαλάτα
- Τέχνασμα του Τραμπ η παράταση της εκεχειρίας λένε οι Ιρανοί – «Πράξη πολέμου ο ναυτικός αποκλεισμός των ΗΠΑ»
- Κορύφωση της βίας στη Γάζα μετά την κατάπαυση του πυρός
- Για αυτό η μουσική μας φέρνει πιο κοντά
- Καιρός: Βροχές και μικρή πτώση της θερμοκρασίας την Τετάρτη
- Απαρηγόρητη η Ντενίζ Ρίτσαρντς για τον θάνατο του Πάτρικ Μαλντούν
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 22.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-1-315x220.jpg)
































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442