Ο πρωθυπουργός το βασικότερο πρόβλημα της κυβέρνησης, δηλώνει ο Θ.Πάγκαλος
Το βασικότερο πρόβλημα της κυβέρνησης είναι αυτό του πρωθυπουργού, δηλώνει σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής ο Θεόδωρος Πάγκαλος. Προσθέτει μάλιστα για τον Κώστα Καραμανλή ότι «είναι ανάξιος, δεν ασκεί τα καθήκοντά του με συνέπεια και επιμέλεια».
Το βασικότερο πρόβλημα της κυβέρνησης είναι αυτό του πρωθυπουργού, δηλώνει σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής ο Θεόδωρος Πάγκαλος. Προσθέτει μάλιστα για τον Κώστα Καραμανλή ότι «είναι ανάξιος, δεν ασκεί τα καθήκοντά του με συνέπεια και επιμέλεια».
Αναφερόμενος στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, κάνει λόγο για «ασυναρτησίες και παλινωδίες», ενώ για την εξοικονόμιση τριών εκατ. ευρώ στον προϋπολογισμό του 2005, σύμφωνα με όσα είπε ο πρωθυπουργός, δηλώνει είτε ότι «ο πρωθυπουργός είπε ένα νούμερο στην τύχη, για να δημιουργήσει εντυπώσεις, ή τον έχουν ξεγελάσει οι ανάξιοι σύμβουλοί του ή ο ίδιος είναι ανάξιος να αντιληφθεί την πραγματικότητα».
Και συνεχίζει τονίζοντας: «Εγώ θεωρώ ότι είναι ανάξιος, δεν ασκεί τα καθήκοντά του με συνέπεια και επιμέλεια και πρέπει επιτέλους να αντιληφθούμε ότι το βασικότερο πρόβλημα της κυβέρνησης είναι το πρόβλημα του Πρωθυπουργού. Το θέμα για μένα δεν είναι ο κ. Αλογοσκούφης ή ο κ. Δούκας, το πρόβλημα είναι ο Πρωθυπουργός.»
Σε ερώτηση για τις δηλώσεις του σχετικά με την κατάργηση του εφάπαξ αναφέρει: «Αυτή είναι η άποψή μου και την πρεσβεύω δεκαετίες, την έχω γράψει επανειλημμένα σε διάφορα άρθρα, ένα από αυτά ήταν στο Βήμα, και έχει ολοκληρωμένα ως εξής: Θεωρώ ότι το εφάπαξ δεν προάγει την οικονομία ούτε την κοινωνική αλληλεγγύη, γιατί είναι κάτι που χορηγείται πολύ αργά στη ζωή ενός ανθρώπου και θα μπορούσε να αντικατασταθεί από μια χρηματοδότηση, έναν μικρό θησαυρό, που θα διατίθεται στους νέους υπαλλήλους όταν αρχίζουν τη σταδιοδρομία τους».
Ερωτηθείς για το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ τονίζει ότι «είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι έγινε, και το ότι έγινε με αυτόν τον τρόπο. Είναι η πρώτη φορά, πιστεύω, που εξαντλήσαμε όλα τα υφιστάμενα περιθώρια συμμετοχής ανθρώπων, οι οποίοι δεν είναι κατ ανάγκην κομματικά στελέχη είτε μέλη, που αδυνατίσαμε σε τέτοιο βαθμό τη δυνατότητα των μηχανισμών να συγκροτήσουν στρατόπεδα και κομματισμούς, εσωκομματικούς στρατούς».
Όσο για το ασυμβίβαστο που προωθεί ο Γ.Παπανδρέου μεταξύ των κομματικών στελεχών και των μελών του Εθνικού Συμβουλίου, ο κ. Πάγκαλος υποστηρίζει: «Το Εθνικό Συμβούλιο συνέρχεται σε τρεις μέρες, πρέπει να βρούμε τη χρυσή τομή ανάμεσα στην ανάγκη να χρησιμοποιηθούν όσο το δυνατόν περισσότερα πρόσωπα και στην ανάγκη να είναι τα διάφορα όργανά μας αποτελεσματικά και στο επίπεδο που απαιτούν οι περιστάσεις. Το θέμα είναι ανοιχτό, έχει μεγάλη ευθύνη ο Γιώργος Παπανδρέου γιατί αυτός είναι πρόεδρος και ως εκ τούτου αυτός επηρεάζει περισσότερο απ όλους τους άλλους τις εξελίξεις».
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων