Εν αναμονή ψήφισης του αντιτρομοκρατικού νόμου, αποφυλακίζονται ύποπτοι στη Βρετανία
Νέος «πονοκέφαλος» για τον Τόνι Μπλερ οι δικαστικές αποφάσεις για αποφυλάκιση υπόπτων για τρομοκρατία, την ώρα που προσπαθεί να περάσει το νέο αντιτρομοκρατικό νόμο, ο οποίος θα αντικαταστήσει το νομικό πλαίσιο, του οποίου η ισχύ λήγει τη Δευτέρα.
53
Νέος «πονοκέφαλος» για τον Τόνι Μπλερ οι δικαστικές αποφάσεις για αποφυλακίσεις υπόπτων για τρομοκρατία, την ώρα που προσπαθεί να περάσει το νέο αντιτρομοκρατικό νόμο, ο οποίος θα αντικαταστήσει το νομικό πλαίσιο, του οποίου η ισχύ λήγει τη Δευτέρα.
Την Πέμπτη, δικαστής αποφάσισε την αποφυλάκιση υπόπτου για τρομοκρατία, με εγγύηση, ενώ την Παρασκευή αναμένεται να συμβεί το ίδιο με άλλους οκτώ υπόπτους, μεταξύ των οποίων και ο μουσουλμάνος κληρικός Αμού Κατάντα, ο οποίος θεωρείται ο «πνευματικός εκπρόσωπος του Οσάμα μπιν Λάντεν στην Ευρώπη».
Ο κρατούμενος που αποφυλακίστηκε ήταν υπό αυστηρούς περιοριστικούς, χωρίς δίκη, για περίπου τρία χρόνια. Οι όροι κράτησης των υπόπτων για τρομοκρατία περιγράφονταν στο νόμο η ισχύς του οποίου λήγει τη Δευτέρα. Έως τότε, ο Βρετανός πρωθυπουργός προσπαθεί να θέσει σε ισχύ το νέο αντιτρομοκρατικό νομοσχέδιο, κάτι που δεν φαίνεται να επιτυγχάνεται.
Μετά την καταψήφιση σημείων του νομοσχεδίου από τη Βουλή των Λόρδων και την επιβολή τροπολογιών, ορισμένες από τις οποίες έκανε -αναγκαστικά- δεκτές η βρετανική κυβέρνηση, το νομοσχέδιο επέστρεψε για έγκριση στη Βουλή των Κοινοτήτων.
Τα ξημερώματα της Παρασκευής, η Βουλή των Κοινοτήτων καταψήφισε σειρά τροποποιήσεων και έστειλε το νομοσχέδιο για έγκριση στη Βουλή των Λόρδων.
Σύμφωνα με το BBC, η Βουλή των Κοινοτήτων απέρριψε τη ρύθμιση των Λόρδων για ημερομηνία λήξης του νομοσχεδίου και το αίτημα για ύπαρξη σημαντικών αποδείξεων πριν επιβληθούν από τους δικαστές οι περιοριστικοί όροι στους υπόπτους για τρομοκρατία.
Επιχειρώντας να δώσει λύση στο πρόβλημα που έχει προκύψει, η βρετανική κυβέρνηση είχε βρει σημείο συμβιβασμού με τις τροπολογίες που είχε ψηφίσει η Βουλή των Λόρδων, προβλέποντας ετήσια ψηφοφορία για την ανανέωση της ισχύς του νομοσχεδίου και αναθέτοντας στις δικαστικές αρχές -αντί στους υπουργούς, όπως προέβλεπε αρχικά το νομοσχέδιο- να αποφασίζουν για την κράτηση των υπόπτων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μετανάστες: Αριθμός ρεκόρ στην Ευρωπαϊκή Ένωση – Ποιες χώρες υποδέχονται τους περισσότερους
- Κρήτη: Χωρίς τέλος η αγωνία για την εξαφάνιση της 43χρονης – Τι λένε ο αδελφός και η μητέρα της
- Ένας «μαέστρος» για τον Ολυμπιακό – Ποιος είναι ο Μικέλε Μπαράνοβιτς (vids)
- Νατάσα Θεοδωρίδου: Τι απαντά για τον γάμο της στη Δράμα
- Ηγουμενίτσα: Ένας νεκρός και δύο τραυματίες από σύγκρουση οχημάτων στην εθνική οδό
- Super League: Συνέχεια στη μάχη της παραμονής με την 3η αγωνιστική των play out
- Μητσοτάκης: Αντιμέτωπος με σκάνδαλα και δημοσκοπική κατρακύλα ανακοινώνει μέτρα οικονομικής στήριξης
- Γιατί τα ομαδικά μαθήματα είναι σημαντικά για τον σκύλο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 22.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-1-315x220.jpg)






































![Πέφτει η ζήτηση, ανεβαίνουν οι τιμές για τα Airbnb [γραφήματα]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/taylor-heery-8DlbPCxfGHA-unsplash-315x220.jpg)















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442