Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Με καταγγελίες κατά μητροπολιτών ασχολήθηκε την Τετάρτη η ΔΙΣ

Με καταγγελίες κατά μητροπολιτών ασχολήθηκε την Τετάρτη η ΔΙΣ

Ικανοποιητικές έκρινε η Ιερά Σύνοδος τις εξηγήσεις του μητροπολίτη Χίου Διονυσίου για τις καταγγελίες περί υπέρογκων τραπεζικών λογαριασμών στις ΗΠΑ. Οι ιεράρχες ζήτησαν εξηγήσεις και από τον Περιστερίου Χρυσόστομο. Απαντήσεις για την υπόθεση Βακράκου.

38

Ικανοποιητικές έκρινε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος τις εξηγήσεις που έδωσε την Τετάρτη ο μητροπολίτης Χίου Διονύσιος σχετικά με τις καταγγελίες για υπέρογκους τραπεζικούς λογαριασμούς στις ΗΠΑ.

Ο κ. Διονύσιος δήλωσε στους ιεράρχες ότι δεν διαθέτει κανέναν τραπεζικό λογαριασμό στις ΗΠΑ, ενώ διαθέτει έναν τραπεζικό λογαριασμό στην Ελλάδα, το ποσό του οποίου θα δωρίσει σε ολοήμερα σχολεία της Χίου.

Παράλληλα, ο κ. Διονύσιος εξουσιοδοτεί τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Δημήτρη Λινό να ζητήσει το άνοιγμα όλων των δήθεν λογαριασμών του, ενώ ζητεί από την State Manhattan Bank να βεβαιώσει ότι δεν υπάρχει κανένας λογαριασμός στο όνομά του.

Στην υπόθεση του μητροπολίτη Περιστερίου Χρυσοστόμου, ο οποίος κατηγορείται για παράβαση της εργατικής νομοθεσίας, η ΔΙΣ ζητά από τον ιεράρχη να δώσει τάχιστα εξηγήσεις για όσα ο ίδιος επιβεβαίωσε μιλώντας σε μέσα ενημέρωσης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Χρυσόστομος κατηγορείται ότι χρησιμοποιούσε κληρικούς σε οικοδομικές εργασίες χωρίς να τους αμοίβει.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΙΣ μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος τόνισε πάντως ότι η καταγγελίες για τον κ. Χρυσόστομο ήταν ανώνυμες και ανυπόγραφες. Προσέθεσε ότι η ΔΙΣ δέχεται μόνο επώνυμες καταγγελίες και με αποδείξεις.

Τέλος, ανακοινώθηκε ότι το απόγευμα της Πέμπτης το επισκοπικό δικαστήριο θα κρίνει την περίπτωση ιερέα, που φέρεται να έχει υποπέσει σε ηθικά παραπτώματα, μεταξύ των οποίων και παιδεραστία.

Υπόθεση Βακράκου

Εν τω μεταξύ, με ανακοίνωσή του ο μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος έδωσε την Τετάρτη εξηγήσεις για τον αρχιμανδρίτη Αθανάσιο Βακράκο, χαρακτηρίζοντας τις μεταξύ τους σχέσεις τυπικές.

Όπως αναφέρει ο μητροπολίτης, ο Αθανάσιος Βακράκος ουδέποτε υπηρέτησε στη μητρόπολη ως εφημέριος. Σχετικά με τη γνωριμία τους, ο κ. Αμβρόσιος ανέφερε ότι του τον είχε συστήσει ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Σεραφείμ το Σεπτέμβριο του 1985, λέγοντάς του ότι του έφερνε φάρμακο από τη Βρετανία.

Ο κ. Αμβρόσιος σημειώνει πως ο μακαριστός Σεραφείμ του είχε πει πως πρόκειται για έναν κληρικό που ζει στο Λονδίνο κάνοντας κοινωνικό έργο και βοηθώντας Έλληνες που πηγαίνουν στη βρετανική πρωτεύουσα για ιατρικούς λόγους. Τότε του ζήτησε να εγγραφεί στη μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας για να έχει μισθό και ασφαλιστική κάλυψη. Όταν -σύμφωνα με τον κ. Αμβρόσιο- προσκομίστηκαν τα απαραίτητα έγγραφα από την Αρχιεπισκοπή Θυατείρων, ενεγράφη στη μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, χωρίς όμως ποτέ να ασκήσει εφημεριακό έργο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αρχιμανδρίτης Αθανάσιος Βακράκος εμφανίζεται ως πρόεδρος του συλλόγου «Εθελοντών Αιμοδοτών Δωρητών Οργάνων Σώματος, Αρωγής Ασθενών και Απόρων "Ο Αγιος Αθανάσιος" κοινής ωφέλειας και μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα», ο οποίος διεκδικούσε έκταση 10 στρεμμάτων του αεροδρομίου του Αγρινίου. Δύο δικαστικές αποφάσεις, πρωτοδίκως και στο εφετείο, ακύρωσαν την απόφαση του νυν υπουργού Εθνικής Αμυνας που είχε υπογράψει για την παραχώρηση της έκτασης, όπως έχει αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Ελευθεροτυπία.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Αγρινίου Θ.Σώκο, ο Αθανάσιος Βακράκος εμφανίζεται στην κοινωνία του Αγρινίου ως ιδιώτης και φαίνεται ότι κινείται ως άλλος Βαβύλης. Μεταξύ άλλων, καταγγέλεται ότι έχει βγάλει όπλο εναντίον του προέδρου του οργανισμού ύδρευσης στην περιοχή Στρατού, που εμφανίζεται ως έδρα του συλλόγου «Ο Αγιος Αθανάσιος». Ο σύλλογος δεν έχει γραφεία, ούτε κάποια δραστηριότητα στην περιοχή, έχει δηλώσει στην ίδια εφημερίδα ο δήμαρχος Στρατού Δ.Μορτζιάπης. Ενώ ο κ. Βακράκος φέρεται να έχει διοργανώσει εκδρομή με τη συμμετοχή του εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και εκδήλωση στο Αγρίνιο με κεντρικό ομιλιτή αεροπαγίτη.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η αξέχαστη απόκρουση του Μαρτίνες έγινε αναπαράσταση από… ανθρώπινη αλυσίδα (pic)

Μικρά παιδιά από την Αργεντινή βρήκαν έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο να αναπαραστήσουν την «απόκρουση του αιώνα» του Εμιλιάνο Μαρτίνες στον τελικό του Μουντιάλ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024