Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Επίκαιρη ερώτηση Κωνσταντόπουλου για τη δράση της Χρυσοπηγής
Γιαννάκου, Βουλγαράκης και Παπαληγούρας οι αποδέκτες της ερώτησης Κωνσταντόπουλου

Επίκαιρη ερώτηση Κωνσταντόπουλου για τη δράση της Χρυσοπηγής

Επίκαιρη ερώτηση με αποδέκτες τους υπουργούς Παιδείας Μαριέττα Γιαννάκου, Δημόσιας Τάξης Γιώργο Βουλγαράκη και Δικαιοσύνης Αναστάση Παπαληγούρα, και αντικείμενο τη δράση της Χρυσοπηγής, κατέθεσε την Τρίτη στη Βουλή ο Νίκος Κωνσταντόπουλος.

71

Επίκαιρη ερώτηση με αποδέκτες τους υπουργούς Παιδείας Μαριέττα Γιαννάκου, Δημόσιας Τάξης Γιώργο Βουλγαράκη και Δικαιοσύνης Αναστάση Παπαληγούρα, και αντικείμενο τη δράση της Χρυσοπηγής, κατέθεσε την Τρίτη στη Βουλή ο τέως πρόεδρος του ΣΥΝ Νίκος Κωνσταντόπουλος.

«Κάθε μέρα αποκαλύπτονται στοιχεία για τη δράση της παραεκκλησιαστικής οργάνωσης Χρυσοπηγή, που εμφανίζεται ως η μήτρα νοσηρών καταστάσεων και σκοτεινών διαπλοκών» σημειώνει στην ερώτη΄ση του ο κ. Κωνσταντόπουλος.

Και συνεχίζει: «Η οργάνωση αυτή, που εμφανίζεται ως αδελφότητα, διαχειρίζεται μεγάλη οικονομική περιουσία και διεισδύει τόσο στο μοναστικό χώρο και τη διοίκηση της Ιεραρχίας, με επιθυμητούς αρχιμανδρίτες και επισκόπους, όσο και στη Δικαιοσύνη και τη Διοίκηση, όπως προκύπτει από τη δράση των κυκλωμάτων Γιοσάκη, Βαβύλη, Φαρμάκη κ.α., που έχουν υπονομεύσει κρίσιμους τομείς δημοσίου συμφέροντος».

«Μόλις τη Δευτέρα» τονίζει ο τέως πρόεδρος του Συνασπισμού, «επίσκοπος υπό παραίτηση, δημοσίως ανέφερε ότι μέλος της Χρυσοπηγής, ιεράρχης, έστειλε ανθρώπους του στην ΕΥΠ να συγκεντρώσουν στοιχεία εναντίον του. Έχουν ήδη αποκαλυφθεί πολλά σκοτεινά και επικίνδυνα στοιχεία για το παραεκκλησιαστικό κύκλωμα εντός της Δικαιοσύνης και για το κύκλωμα επικίνδυνων μισθοφόρων, που αλωνίζουν στους τομείς Δημόσιας Τάξης και εξωτερικής πολιτικής».

Κατόπιν αυτών, ο κ. Κωνσταντόπουλος ρωτά τους υπουργούς:

– Θα διαταχθεί έλεγχος των οικονομικών της Χρυσοπηγής; Το υπουργείο Παιδείας συμφωνεί με την ανεξέλεγκτη δράση παραεκκλησιαστικών οργανώσεων αυτού του τύπου;

– Ποια έρευνα διατάχθηκε για τις καταγγελίες περί συνεργασίας Χρυσοπηγής – ΕΥΠ, σχέσεων Φαρμάκη κ.α. με Χρυσοπηγή και μυστικές υπηρεσίες, διεθνή κέντρα και κρατικές υπηρεσίες;

– Εκλήθη και από ποια δημόσια αρχή ο κ. Καλλίνικος να υποστεί τον έλεγχο της Πολιτείας για την αδιαφανή και έκνομη πολυσχιδή δραστηριότητα των επιλέκτων του περιβάλλοντος των υποδίκων και φυγοδίκων, που αναδείχθηκαν υπό τη σκέπη της Χρυσοπηγής;

– Ποια μέτρα προωθεί το υπουργείο Δικαιοσύνης για την αποκάλυψη κι αποδυνάμωση του υπαρκτού μηχανισμού εντός της Δικαιοσύνης, που κινείται από παραεκκλησιαστικές και παραδικαστικές ομάδες ιεραρχών και συνταξιούχων δικαστικών, προκειμένου να επηρεάζει δικαστικές αποφάσεις, αλλά και προαγωγές, τοποθετήσεις και επιλογές ακόμα και σε ηγετικές θέσεις της Δικαιοσύνης;».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΜΠΕ

Only in

Καταστροφικές δαπάνες υγείας στο 9% των νοικοκυριών

Χειρότερη υγεία, μεγαλύτερη θνησιμότητα και νοσηρότητα και δυσκολία πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας, προληπτικές εξετάσεις και φάρμακα διαπιστώνεται στις χαμηλότερες κοινωνικοοικονομικές τάξεις

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024