Κορυφώνεται η διαμάχη για την ευθανασία της Αμερικανίδας Τέρι Σκιάβο
Από την απόφαση ενός εφετείου εξαρτάται η έκβαση της πολύκροτης υπόθεσης της Τέρι Σκιάβο, της Αμερικανίδας που παραμένει σε άγρυπνο κώμα τα τελευταία 15 χρόνια, διχάζοντας τον σύζυγο και τους γονείς της για το κατά πόσο πρέπει να συνεχιστεί η υποστήριξη της ζωής της.
36
Από την απόφαση ενός εφετείου εξαρτάται η έκβαση της πολύκροτης υπόθεσης της Τέρι Σκιάβο, της Αμερικανίδας που παραμένει σε σε άγρυπνο κώμα τα τελευταία 15 χρόνια, διχάζοντας τον σύζυγο και τους γονείς της για το κατά πόσο πρέπει να συνεχιστεί η υποστήριξη της ζωής της.
Ο σύζυγος της ασθενούς Μάικλ Σκιάβο έχει ήδη λάβει άδεια να προχωρήσει σε ευθανασία και από την Τρίτη έχει το δικαίωμα να αφαιρέσει το σωλήνα μέσω του οποίου χορηγείται τροφή στη γυναίκα του. Όμως οι γονείς της Τέρι κατέθεσαν τη Δευτέρα στο 2ο Περιφερειακό Εφετείο της Φλόριντα αίτημα αναστολής εκτέλεσης. Η παράταση ζητήθηκε προκειμένου να ακολουθήσει ακρόαση για εκκρεμή δικαστικά θέματα.
Ο δικηγόρος του ηλικιωμένου ζεύγους δήλωσε ότι ο δικαστής σίγουρα θα εμποδίσει τον Μάικλ Σκιάβο να προβεί σε αφαίρεση του σωλήνα μέχρι την ακρόαση που προγραμματίζεται για την Τετάρτη.
Η 41χρονη σήμερα Τέρι έπεσε σε άγρυπνο κώμα πριν από 15 χρόνια όταν μια χημική ανισορροπία στον οργανισμό της σταμάτησε την καρδιά της. Ορισμένοι γιατροί υποστηρίζουν ότι η γυναίκα βρίσκεται σε μόνιμη κωματώδη κατάσταση (persistent vegetative state) ενώ άλλοι εκτιμούν ότι διαθέτει ακόμα κάποιες νοητικές δυνατότητες.
Ο σωλήνας που χορηγεί τροφή στην Τέρι Σκιάβο έχει αφαιρεθεί δύο φορές κατά το παρελθόν, για να επανατοποθετηθεί λίγο αργότερα έπειτα από νομικούς κυκεώνες. Την τελευταία φορά η ασθενής έμεινε χωρίς τροφή και νερό για έξι ημέρες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Μουσείο Μπενάκη: Η ελληνικότητα, η ιδέα, ο άνθρωπος
- «Η γη της ελιάς»: Ανατροπές στο αποψινό επεισόδιο στο MEGA
- Ο ΟΤ στο Delphi Economic Forum XI
- Κουτσούμπας για τις άρσεις ασυλίας: Από τη μία το φαγοπότι του ΟΠΕΚΕΠΕ και από την άλλη ο λαός χωρίς εισόδημα
- Μέριλιν Μονρόε – 24 ώρες πριν τον θάνατό της είχε υπογράψει για την παραλαβή επίπλων
- Σεισμός στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο: Ομαδική αγωγή παικτών κατά της FIFA για δισεκατομμύρια ευρώ
- «Νταντάδες της γειτονιάς»: Τη Δευτέρα ανοίγουν οι αιτήσεις – Ποιοι μπορούν να συμμετέχουν
- Μενίδι: Συνεχίζεται η δίκη για τον Μάριο που σκοτώθηκε από αδέσποτη σφαίρα – «Εμείς δεν ρίχναμε πιστολιές»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


![Πέφτει η ζήτηση, ανεβαίνουν οι τιμές για τα Airbnb [γραφήματα]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/taylor-heery-8DlbPCxfGHA-unsplash-113x85.jpg)



![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 22.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-1-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442