Αρνητική απόφαση για τη μετατροπή συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου
Δεν μετατρέπονται σε αορίστου χρόνου οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου των εργαζομένων στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα. Η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου δημοσιεύθηκε την Τρίτη και δεν αφορά συμβασιούχους που μονιμοποιούνται με το ΠΔ Παυλόπουλου.
43
Δεν μπορούν να μετατραπούν σε αορίστου χρόνου οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου των εργαζομένων στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα (ΝΠΔΔ, OΤΑ, δημοτικές επιχειρήσεις κ.λπ.), κατά τις αναθεωρημένες συνταγματικές διατάξεις, σύμφωνα με απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Βήματος, η απόφαση δημοσιεύθηκε την Τρίτη, αλλά δεν αφορά τους συμβασιούχους που θα μονιμοποιηθούν με το πρόσφατο «διάταγμα Παυλόπουλου», αλλά τους συμβασιούχους του παλαιού νομοθετικού καθεστώτος που εκδόθηκε επί υπουργίας Βάσως Παπανδρέου και Κώστα Σκανδαλίδη.
Ωστόσο, η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου αποτελεί πρόκριμα για την «τύχη» των 3.800 περίπου συμβασιούχων που έχουν προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας και ζητούν να κριθεί αντισυνταγματικό το Προεδρικό Διάταγμα 164/2004 του υπουργείου Εσωτερικών («διάταγμα Παυλόπουλου»), καθώς με αυτό δεν μονιμοποιούνται.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Καθηγητής Νομικής στην Οξφόρδη: «Ο Δημητριάδης είναι ύποπτος πολύ σοβαρών κακουργημάτων»
- Άργος: «Δεν είχαμε πρόθεση να σκοτώσουμε τον 20χρονο» – Τι ισχυρίστηκαν στις απολογίες τους οι δύο αστυνομικοί
- Το βίντεο της Euroleague μετά την παραμονή του Παπανικολάου στον Ολυμπιακό που συγκίνησε
- Ολοκληρώθηκε το 28ο Διεθνές Συμπόσιο της Σύμης: Καμία δημοκρατία δεν είναι ασφαλής όταν η εξουσία δεν ελέγχεται
- Τροχαίο με την εμπλοκή λεωφορείου και δύο ΙΧ στον Πειραιά – Δύο τραυματίες
- Σοβαρό τροχαίο στη Μεσαρά: Αυτοκίνητο συγκρούστηκε με μηχανή
- Ζέλσον στο «in» μετά το φιλικό με τη Λέουβεν: «Όσο περνάει ο καιρός ο Ολυμπιακός θα γίνεται καλύτερος» (vid)
- Οι Βig Tech χρηματοδοτούν την Τεχνητή Νοημοσύνη, οι εταιρείες τσιπ… κερδίζουν
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 11.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/evgeni-tcherkasski-PcovpDybx9g-unsplash-1-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442