36

Τους προγραμματισμούς των υπουργείων τους ανέπτυξαν ενώπιον κομματικού κοινού ο Γιώργος Βουλγαράκης, ο Νικήτας Κακλαμάνης, η Μαριέττα Γιαννάκου, ο Προκόπης Παυλόπουλος και ο Γιώργος Κωνσταντόπουλος, μιλώντας την Τετάρτη σε εκδήλωση που οργάνωσε η 3η ΝΟΔΕ Αθήνας.

Χαιρετίζοντας τους υπουργούς στην κομματική εκδήλωση, ο γραμματέας του κόμματος Βαγγέλης Μεϊμαράκης τόνισε ότι τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας έχουν ήθος και ικανότητες και πρόσθεσε ότι είναι αδιανόητο το κόμμα να μη στηρίζει την κυβέρνηση. «Εμείς πιστεύουμε στο κυβερνητικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας και το στηρίζουμε» ανέφερε ο κ. Μεϊμαράκης και έκανε ειδική αναφορά στα μέτρα κάθαρσης στη δικαιοσύνη. «Στηρίζουμε τα μέτρα του υπουργού Δικαιοσύνης» είπε ο κ. Μεϊμαράκης και πρόσθεσε ότι η πλειοψηφία των δικαστών είναι έντιμη.

Ο υπουργός Υγείας Νικήτας Κακλαμάνης ανακοίνωσε ότι μέσα στο Φεβρουάριο θα προκηρυχθεί διαγωνισμός για την πρόσληψη 2.000 νοσηλευτριών και είπε στο κομματικό ακροατήριο να παροτρύνει τις ενδιαφερόμενες που γνωρίζει.

Ο κ. Κακλαμάνης αναφέρθηκε στο νομοθετικό έργο του υπουργείου του, λέγοντας ότι σύντομα θα φέρει νομοσχέδιο για το Εθνικό Σύστημα Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Επίσης, θα καταργηθεί η λίστα φαρμάκων και θα αλλάξει ο τρόπος των προμηθειών, που θα γίνεται πλέον κεντρικά από το υπουργείο.

«Το μεγάλο στοίχημα είναι η αντιμετώπιση της διαφθοράς» είπε ο κ. Κακλαμάνης και πρόσθεσε ότι σύντομα θα αναμορφωθεί ο κώδικας ιατρικής δεοντολογίας και θα προβλέπονται ποινές για τους παραβάτες ιατρούς, ανάλογες με εκείνες για τους δικαστές, που ανακοίνωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Ο υφυπουργός Υγείας Γιώργος Κωνσταντόπουλος μίλησε για βιομηχανία παράνομων αναπηρικών δικαιωμάτων που παρέλαβε και πρόσθεσε ότι σύντομα θα αποκτήσουν δικαίωμα για κοινωνικά επιδόματα 290.000 δικαιούχοι.

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Γιώργος Βουλγαράκης ανέφερε ότι προχωρά σε μια σειρά μέτρων για την αναδιοργάνωση της Ελληνικής Αστυνομίας. Τα Πολυδύναμα ήταν καλή ιδέα, αλλά απέτυχαν, ανέφερε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι θα δημιουργηθούν πάλι αστυνομικά τμήματα στις γειτονιές.

Επίσης, ανέφερε ότι θα δημιουργηθούν τμήματα ασφαλεία και τμήματα ναρκωτικών και θα συσταθεί αστυνομία της υπαίθρου, η οποία θα προστατεύει παράλληλα το περιβάλλον και την βιοποικιλότητα.

Ο κ. Βουλγαράκης είπε ότι σκοπός είναι να δημιουργήσουμε μια ασφαλή, αλλά όχι αστυνομοκρατούμενη Ελλάδα και έδωσε έμφαση στον αυτοπεριορισμό της αυθαιρεσίας των αστυνομικών μέσω ενός κώδικα δεοντολογίας. Είπε ακόμη, ότι αναμορφώνεται ο πειθαρχικός κώδικας για τους αστυνομικούς, έτσι ώστε, όσοι παρανομούν να πηγαίνουν σπίτι τους.

Ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος αναφέρθηκε στα μέτρα του υπουργείου για την αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας. «Μειώσαμε τις υπογραφές που απαιτούνται», είπε ο κ. Παυλόπουλος και πρόσθεσε ότι τώρα πια οι υπηρεσίες μεταφέρουν μόνες τους σε πολλές περιπτώσεις τα έγγραφα για να μην ταλαιπωρούνται οι πολίτες. Είπε, ακόμη, ότι η Νέα Δημοκρατία δίνει τη δυνατότητα να εργάζονται στο δημόσιο άνθρωποι πέρα από κομματικές ταυτότητες.

Ο υπουργός Εσωτερικών ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει στο πρόγραμμά της, και ότι θα συνεχιστεί η προσπάθεια ακόμη και αν οι ρήξεις ενοχλούν ορισμένους. «Αφήνουμε πίσω μας το διχασμό και εκείνους που συνεχίζουν να παραπληροφορούν» κατέληξε, αναφερόμενος στις επιθέσεις που δέχεται από μερίδα του Τύπου, με βάση το θέμα των συμβασιούχων.

Η υπουργός Παιδείας Μαριέττα Γιαννάκου έκανε ειδική αναφορά στον εθνικό διάλογο για την Παιδεία, λέγοντας ότι δείχνουν απροθυμία να συμμετάσχουν μόνο εκείνοι οι οποίοι δεν θέλουν να πουν τίποτα.

Έκανε εκτεταμένη αναφορά στην ανάγκη αναβάθμισης όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης, προκειμένου να ανταποκριθούν οι απόφοιτοι στις αυξημένες απαιτήσεις που βάζει το ευρωπαϊκό περιβάλλον. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην ανάγκη «να εκπαιδευτούν οι εκπαιδευτικοί» όπως είπε χαρακτηριστικά.

Μίλησε, ακόμη, για την ανάγκη να αλλάξουν τα βιβλία και να βελτιωθεί το καθημερινό περιβάλλον με προγραμματισμό για τη σχολική στέγη. «Δεν θέλουμε την παιδεία κομματικό μαγαζί» ανέφερε η κ. Γιαννάκου και πρόσθεσε ότι η Παιδεία είναι μέσο αναδιανομής του εισοδήματος. Τέλος, ανέφερε ότι ετοιμάζεται το νέο ΔΙΚΑΤΣΑ, που βάζει τέλος στις μέχρι σήμρα κομπίνες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ