Τέσσερις νεκροί από έκρηξη παγιδευμένου οχήματος στην πόλη Γκόρι της Γεωργίας
Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν από έκρηξη παγιδευμένου οχήματος έξω από το αρχηγείο της αστυνομίας στην πόλη Γκόρι της Γεωργίας. Οι Αρχές κάνουν λόγο για τρομοκρατική ενέργεια με πιθανότερο στόχο τον επικεφαλής των τοπικών Αρχών.
Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν από έκρηξη παγιδευμένου οχήματος έξω από το αρχηγείο της αστυνομίας στην πόλη Γκόρι της Γεωργίας, 100 χλμ δυτικά της Τιφλίδας. Οι αρχές κάνουν λόγο για τρομοκρατική ενέργεια. Σε εξέλιξη έρευνα επί της υπόθεσης.
Στα θύματα περιλαμβάνονται περαστικοί και αστυνομικοί· από την ισχυρή έκρηξη καταστράφηκε ολοσχερώς το κτίριο της αστυνομίας, καθώς και δέκα αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα κοντά στο αρχηγείο.
Οι τοπικές Αρχές έκαναν λόγο για τρομοκρατική ενέργεια με πιθανότερο στόχο την επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας Αλεξάντερ Σουκιασβίλι, καθώς το παγιδευμένο αυτοκίνητο ήταν σταθμευμένο στο δρόμο ακριβώς κάτω από το γραφείο του.
Το Γκόρι, γενέτειρα του Ιωσήφ Στάλιν, είναι η περιφερειακή πρωτεύουσα μίας περιοχής που επισήμως περιλαμβάνει τη Βόρειο Οσετία, αποσχισθείσα επικράτεια όπου σημειώθηκε έξαρση της βίας το 2005 όταν οπαδοί του νυν προέδρου Μιχαήλ Σαακασβίλι ανέτρεψαν το καθεστώς Σεβαρντνάντζε.
Ο Αλ.Σουκιασβίλι ήταν επικεφαλής των επιχειρήσεων στα σημεία της Βορείου Οσετίας όπου διαμένουν Γεωργιανοί. Ο πρόεδρος της χώρας Μιχαήλ Σαακασβίλι έχει διαμηνύσει πως θα προχωρήσει στην επανένωση της αποσχισθείσας περιοχής με την υπόλοιπη χώρα, ενώ μετά την κρίση του 2005 ενισχύθηκαν σημαντικά οι στρατιωτικές και αστυνομικές δυνάμεις αμφότερων των πλευρών.
Ο Αργύρης Μπακιρτζής και οι Χειμερινοί Κολυμβητές επιστρέφουν στον λόφο του Φιλοπάππου, με τα τραγούδια τους αλλά και τις ιστορίες που κάνουν κάθε φορά αυτή τη συνάντηση μοναδική.