Εκατοντάδες Ιταλοί παραμένουν εγκλωβισμένοι σε αυτοκινητόδρομο εξαιτίας του χιονιού
Περίπου 500 άνθρωποι πέρασαν και δεύτερη νύχτα εγκλωβισμένοι στα αυτοκίνητά τους σε αυτοκινητόδρομο της νότιας Ιταλίας, εξαιτίας του χιονιού και του πάγου. Ο στρατός διανέμει στους εγκλωβισμένους τρόφιμα και νερό.
Περίπου 500 άνθρωποι πέρασαν και δεύτερη νύχτα εγκλωβισμένοι στα αυτοκίνητά τους σε αυτοκινητόδρομο της νότιας Ιταλίας, εξαιτίας του χιονιού και του πάγου.
Η κίνηση στον αυτοκινητόδρομο Α3, που συνδέει τις πόλεις Σαλέρνο και Ρέτζιο Καλάμπρια, έχει διακοπεί από τα ξημερώματα της Πέμπτης εξαιτίας των ισχυρών χιονοπτώσεων, με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθούν εκατοντάδες αυτοκίνητα και φορτηγά.
Οι προσπάθειες που έγιναν τα ξημερώματα της Παρασκευής να ανοίξουν περίπου 160 χιλιόμετρα του δρόμου απέτυχαν, με αποτέλεσμα εκατοντάδες άνθρωποι να αναγκαστούν να περάσουν μια ακόμα νύχτα στα παγωμένα αυτοκίνητά τους.
Ορισμένοι οδηγοί εγκατέλειψαν τα οχήματά τους αναζητώντας καταφύγιο, ενώ 11 άνθρωποι χρειάστηκε να μεταφερθούν στο νοσοκομείο.
Οι τοπικές αρχές ανακοίνωσαν ότι ζήτησαν από το στρατό να βοηθήσει στη διανομή τροφίμων και νερού στους οδηγούς.
Η μουσική παράσταση «ASTORIA» μάς μεταφέρει στη Νέα Υόρκη του Μεσοπολέμου, εκεί όπου μια μικρή Ελλάδα γεννιέται μέσα σε ένα καφενείο στην καρδιά της Αστόριας και το τραγούδι γίνεται φωνή, παρηγοριά και αντίσταση.