
Και από την Εκκλησία έρευνα για τη δράση του αρχιμανδρίτη Ι.Γιοσάκη
Έρευνα για τη δράση του αρχιμανδρίτη Ιάκωβου Γιοσάκη και τη σχέση του με το παραδικαστικό κύκλωμα ξεκίνησε και η Εκκλησία. Ο μητροπολίτης Αττικής ζήτησε από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου στοιχεία για όσα καταγγέλλονται σε βάρος του Αρχιμανδρίτη.
38
Ραγδαίες ήταν οι εξελίξεις το τελευταίο σαρανταοκτάωρο στην υπόθεση του παραδικαστικού κυκλώματος, στο οποίο εμπλέκονται δικαστικοί, δικηγόροι και ένας αρχιμανδρίτης. Έρευνα για τη δράση του κληρικού άρχισε και από την Εκκλησία.
Όπως αναφέρει Το Βήμα, τη Δευτέρα, ο μητροπολίτης Αττικής Παντελεήμων, προϊστάμενος του αρχιμανδρίτη Ιάκωβου Γιοσάκη, ζήτησε στοιχεία από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο οποίος έχει διατάξει την έρευνα για την υπόθεση του παραδικαστικού κυκλώματος.
O μητροπολίτης Αττικής ζήτησε τα στοιχεία από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου μετά την εντολή από τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο να παρέμβει άμεσα στο ζήτημα και να προχωρήσει στη διενέργεια ανακρίσεων για τα όσα καταγγέλλονται σε βάρος του αρχιμανδρίτη Ιάκωβου Γιοσάκη.
O μητροπολίτης Αττικής, ο οποίος όλο αυτό το διάστημα δεν είχε τοποθετηθεί στο ζήτημα, δέχεται μεγάλη πίεση από γνωστούς ιεράρχες. Βεβαίως, όπως επισημαίνεται, χρειάζεται στοιχεία, και αυτά τα διαθέτει η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, από την οποία και τα ζήτησε. Ωστόσο, ορισμένοι μητροπολίτες τονίζουν ότι ο εισαγγελέας δεν πρόκειται να δώσει οποιοδήποτε στοιχείο προτού ολοκληρώσει την έρευνά του, γι αυτό και η εκκλησιαστική ανάκριση θα καθυστερήσει.
Όπως όμως τονίζεται, ο μητροπολίτης Αττικής θα πρέπει να παρέμβει άμεσα στην περίπτωση που υπάρξει καταγγελία πιστών για σκανδαλισμό, κάτι το οποίο μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει.
Εν τω μεταξύ, αίσθηση έχει προκαλέσει η παραίτηση του αρχιμανδρίτη Σεραφείμ Κουλουσούσα από τη θέση του διευθυντή του ιδιαιτέρου γραφείου του Αρχιεπισκόπου και από το ναό της Παναγίας της Φανερωμένης στον Χολαργό, όπου υπηρετούσε ως εφημέριος.
Ωστόσο, όπως τονίζεται από μέλη της Ιεραρχίας, η παραίτηση αυτή δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση του παραδικαστικού κυκλώματος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μακάριος Λαζαρίδης: Το παρασκήνιο της παραίτησης
- Κεφαλονιά: ΕΔΕ για τις συνθήκες θανάτου της Μυρτούς – Οι καταγγελίες για τα κενά στο νοσοκομείο
- Το εμπόριο αναζητά μια «ανάσα» σε ένα δύσκολο καλοκαίρι – Το στοίχημα του τουρισμού και οι online αγορές
- Παναιτωλικός – Πανσερραϊκός 2-3: Σπουδαίο «διπλό» για τα «Λιοντάρια» στο Αγρίνιο
- Τότεναμ – Μπράιτον 2-2: Σοκ στο 90+5′ για τους Πετεινούς – 15 ματς χωρίς νίκη
- Ακινητοποιήθηκε τρένο στη γραμμή Θεσσαλονίκη – Έδεσσα λόγω πτώσης δέντρου


