Κατάσχεση ΙΧ παρά την εγκύκλιο εισαγγελέα καταγγέλλει πολίτης
Στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Δημήτρη Λινό, κατέθεσε πολίτης αίτηση, ζητώντας να αναιρεθεί απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, με την οποία κατασχέθηκε το αυτοκίνητό του, λόγω παραβάσεων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Δημήτρη Λινό, κατέθεσε πολίτης αίτηση, ζητώντας να αναιρεθεί απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, με την οποία κατασχέθηκε το αυτοκίνητό του, λόγω παραβάσεων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Πρόσφατα, ο κ. Λινός σε εγκύκλιο του (17.1.2005) επισήμανε -μεταξύ άλλων- ότι η δήμευση αυτοκινήτου συνιστά περιορισμό του ατομικού δικαιώματος της ιδιοκτησίας και είναι αντίθετη με την συνταγματική αρχή της αναλογικότητας. Κατά τον εισαγγελέα του ΑΠ, δεν είναι δυνατή η κατάσχεση των αυτοκινήτων για υπερβολική ταχύτητα, αυτοσχέδιους αγώνες κ.λπ.
Ειδικότερα, επισημαίνει στην αίτησή του ο πολίτης ότι, αμέσως μετά την εγκύκλιο του εισαγγελέα του ΑΠ ,το Πλημμελειοδικείο Αθηνών διέταξε την κατάσχεση του αυτοκινήτου του για παραβάσεις του ΚΟΚ. Η κατάσχεση αυτή, υποστηρίζει ο πολίτης, είναι αντίθετη στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, τη νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και το Σύνταγμα.
Ο πολίτης καταδικάστηκε συγκεκριμένα -όπως αναφέρει- για διατάραξη των συγκοινωνιών και για διάφορες παραβάσεις του ΚΟΚ, σε φυλάκιση ενός χρόνου, χρηματική ποινή 300 ευρώ και πρόστιμο 290 ευρώ. Παράλληλα, διατάχθηκε και η κατάσχεση του αυτοκινήτου του.
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).