Δυνατή η προσωποκράτηση επιχειρηματιών που μπορούν, αλλά δεν πληρώνουν τα χρέη τους
Νέα διάσταση στο θέμα της προσωποκράτησης δίνει η εισήγηση του εισαγγελέα Δ.Λινού προς την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου. Όπως αναφέρεται, η προσωποκράτηση για εμπορικά χρέη μπορεί να διαταχθεί κατά επιχειρηματία που, αν και έχει την οικονομική δυνανατότητα, δεν πληρώνει.
Νέα διάσταση στο θέμα της προσωποκράτησης δίνει η εισήγηση του εισαγγελέα Δ.Λινού προς την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου. Όπως αναφέρεται, η προσωποκράτηση για εμπορικά χρέη μπορεί να διαταχθεί κατά επιχειρηματία που, αν και έχει την οικονομική δυνανατότητα, από πρόθεση και δόλο δεν πληρώνει και αποκρύπτει τα περιουσιακά στοιχεία του.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα Το Βήμα, το Σάββατο, στην εισήγηση του Δ.Λινού σημειώνεται ότι τη δόλια συμπεριφορά του οφειλέτη εμπόρου πρέπει να την αποδείξει εκείνος ο πιστωτής που έχει υποβάλει και την αγωγή εναντίον του.
Ακόμη, ο κ. Λινός τονίζει ότι όποιος επιδιώκει την προσωποκράτηση εμπόρου πρέπει στην αγωγή που θα καταθέσει στο δικαστήριο να αναφέρει συγκεκριμένα περιστατικά που να δείχνουν ότι ο οφειλέτης με δόλο, ενώ έχει χρήματα, δεν πληρώνει το χρέος του.
O εισαγγελέας του Αρείου Πάγου προτού διατυπώσει τη θέση του επί του θέματος επικαλείται το διεθνές σύμφωνο για τα ατομικά και πολιτικά δικαιώματα, την Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, τη συνταγματική αρχή της αναλογικότητας και τη συνταγματική διάταξη για τον σεβασμό της προσωπικότητας του ανθρώπου.
Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά παρουσιάζει το έργο σύγχρονου χοροθεάτρου της Βαλεντίνης Γιαννοπούλου MyCenae. Μια παράσταση για τον μύθο των Ατρειδών. Για μια και μοναδική βραδιά την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου στις 20.30
Μετά τη sold out συναυλία στο Λυκαβηττό, τα αγαπημένα τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου ταξιδεύουν στη Θεσσαλονίκη. Την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου στη Μονή Λαζαριστών