Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στην Τιενανμέν λόγω της κηδείας του Ζάο Ζιγιάνγκ
Η κινεζική κυβέρνηση αύξησε τα μέτρα ασφαλείας γύρω από την πλατεία Τιενανμέν του Πεκίνου, φοβούμενη μήπως η κηδεία του Ζάο Ζιγιάνγκ μετεξελιχθή σε διαδήλωση. Τα κρατικά ΜΜΕ υποβάθμισαν την είδηση του θανάτου του πρώην ηγέτη του ΚΚ Κίνας Ζάο Ζιγιάνγκ.
Η κινεζική κυβέρνηση αύξησε τα μέτρα ασφαλείας γύρω από την πλατεία Τιενανμέν του Πεκίνου, ενώ τα κρατικά μέσα ενημέρωσης υποβάθμισαν την είδηση του θανάτου του πρώην ηγέτη του ΚΚ Κίνας Ζάο Ζιγιάνγκ, ο οποίος είχε καθαιρεθεί διότι υποστήριξε τη φοιτητική εξέγερση προ 15ετίας.
Δεκάδες αστυνομικοί περιπολούσαν σε όλην την έκταση της πλατείας, φοβούμενοι επανάληψη των κινητοποιήσεων στο συμβολικό κέντρο της πολιτικής ζωής στην Κίνα, όπως εκείνες που καταπνίγηκαν από τον στρατό τον Ιούνιο του 1989.
Περίπου 40 αστυνομικά αυτοκίνητα και λεωφορεία έχουν σταθμεύσει στην περιφέρεια της πλατείας, στην οποία περιπολούν επίσης αστυνομικοί με πολιτική περιβολή.
Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης δημοσίευσαν τις νεκρολογίες για τον Ζάο στις εσωτερικές σελίδες, ενώ η κυβέρνηση καταβάλλει προσπάθειες να αποτρέψει το ενδεχόμενο οι εκδηλώσεις πένθους να μετεξελιχθούν σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίες.
Οι αρχές πρέπει επίσης να χειρισθούν το θέμα της κηδείας του Ζάο, το παραδοσιακό τυπικό της οποίας είναι ένα ζήτημα που δεν μπορούν να αγνοήσουν: «Βρίσκονται σε δύσκολη θέση. Δεν μπορούν να οργανώσουν μία πολύ μεγάλη κηδεία, αλλά δεν είναι δυνατόν να κάνουν και μία μικρή» τόνισε ειδικός αναλυτής, επιθυμώντας να διατηρήσει την ανωνυμία του.
Ο Αργύρης Μπακιρτζής και οι Χειμερινοί Κολυμβητές επιστρέφουν στον λόφο του Φιλοπάππου, με τα τραγούδια τους αλλά και τις ιστορίες που κάνουν κάθε φορά αυτή τη συνάντηση μοναδική.