Έξι Ισραηλινοί νεκροί από επίθεση αυτοκτονίας Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας
Τρεις Παλαιστίνιοι εξαπέλυσαν το βράδυ της Πέμπτης βομβιστική επίθεση στο πέρασμα Κάρνι, στα σύνορα Γάζας-Ισραήλ. Ακολούθησε ανταλλαγή πυρών με συνέπεια να σκοτωθούν οι δράστες και έξι Ισραηλινοί. Την ευθύνη ανέλαβαν Χαμάς και Ταξιαρχίες του Αλ Ακσά.
37
Τρεις Παλαιστίνιοι καμικάζι πυροδότησαν το βράδυ της Πέμπτης ισχυρή βόμβα στο σημείου ελέγχου Κάρνι του ισραηλινού στρατού, στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας, στα σύνορα με το Ισραήλ. Ακολούθησε σφοδρή ανταλλαγή πυρών με τις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας. Η απάντηση του ήλθε άμεσα με αεροπορική επιδρομή στη Γάζα.
Έξι Ισραηλινοί σκοτώθηκαν και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν, μετέδωσε το Reuters επικαλούμενο μαρτυρίες μελών των σωστικών συνεργείων. Η ισραηλινή τηλεόραση έκανε λόγο για 15 Ισραηλινούς θύματα.
Λίγο μετά την έκρηξη τα ασθενοφόρα αδυνατούσαν να προσεγγίσουν την περιοχή, καθώς σημειώθηκε ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ των Ισραηλινών και των Παλαιστινίων.
Στην περιοχή υπάρχουν πολλές ισραηλινές στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Πριν από περίπου ένα μήνα Ισραηλινοί στρατιώτες είχαν εντοπίσει ένα τούνελ, που πιθανότατα θα το χρησιμοποιούσαν Παλαιστίνιοι ένοπλοι για να ανατινάξουν το φυλάκιο ελέγχου, ένα από τα κεντρικότερα στην περιοχή.
Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβαν με ανακοίνωσή τους στο Associated Press οι Ταξιαρχίες των Μαρτύρων του Αλ-Ακσά, η ένοπλη πτέρυγα του κινήματος Φατάχ, Μαχμούντ Αμπάς, που εξελέγη πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής την περασμένη Κυριακή. Επίσης και η Χαμάς υποστήριξε ότι συμμετείχε στην επίθεση, ενώ εκπρόσωπος από τις Λαϊκές Επιτροπές Αντίστασης δήλωσε ότι μέλη της οργάνωσης μαγνητοσκόπησαν την επίθεση.
Η επίθεση σημειώθηκε λίγες μόνο ώρες μετά τη δέσμευση ηγετικού στελέχους της Χαμάς στη Δυτική Όχθη ότι η ισλαμιστική παλαιστινιακή οργάνωση εξετάζει το ενδεχόμενο να τερματίσει τις επιθέσεις της κατά του Ισραήλ.
Οι εκκλήσεις για αυτοσυγκράτηση του νεοεκλεγέντος Παλαιστίνιου προέδρου προς τις μαχητικές οργανώσεις της Παλαιστίνης είχαν ήδη πέσει στο κενό από τις 12 Ιανουαρίου, τρεις ημέρες μετά την εκλογή του, όταν η Ισλαμική Τζιχάντ «διεκδίκησε» το θάνατο ενός εποίκου και τον τραυματισμό τριών στρατιωτών σε επίθεση κατά εβραϊκού οικισμού στη Γάζα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ανεξάρτητος από σήμερα ο Ανδρέας Παναγιωτόπουλος – Αποχώρησε από την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ
- Νέα κοινωνική δομή ετοιμάζεται στο Δήμο Αθηναίων
- Ο Τζόουνς Γκαρσία σχολίασε ξανά σε ανάρτηση του Μοντέρο για τον Ολυμπιακό (pic)
- «Εκτέλεση εν ψυχρώ»: Γιγαντοπανό της ΚΝΕ στη Βουλή για τον 20χρονο στο Άργος
- Κατερίνα Καινούργιου: Το πρώτο καλοκαίρι με την κόρη της – Οι φωτογραφίες στην Πάρο
- Οι ΗΠΑ απαγόρευσαν την επιστροφή Αμερικανών από τον Κονγκό – Στέλνουν πολίτες με Έμπολα σε τρίτες χώρες
- Νέα Αριστερά: Να κληθεί ο Ντίλιαν να δώσει τα έγγραφα για την προμήθεια του Predator στην ΕΥΠ
- ΚΚΕ: Να ανασυρθεί η υπόθεση των υποκλοπών από το αρχείο – Όχι στην παραπέρα συγκάλυψη ευθυνών κυβέρνησης και Μητσοτάκη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/usukhbayar-gankhuyag-m_MdXo-axyg-unsplash-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442