Πώς μπορείτε να βοηθήσετε τους πληγέντες στη ΝΑ Ασία
Με τρόφιμα μακράς διαρκείας και κάθε είδους ανθρωπιστική βοήθεια μπορούν να ενισχύσουν τους πληγέντες από τα τσουνάμι στη Νοτιοανατολική Ασία όσοι Έλληνες πολίτες επιθυμούν. Πού μπορούν να απευθυνθούν όσοι θέλουν να προσφέρουν βοήθεια;
Με τρόφιμα μακράς διαρκείας, χρήματα, παιδικές τροφές, φάρμακα, σκηνές, κουβέρτες και κάθε είδους ανθρωπιστική βοήθεια μπορούν να ενισχύσουν τους πληγέντες από τα τσουνάμι στη Νοτιοανατολική Ασία όσοι Έλληνες επιθυμούν. Πού μπορούν να απευθυνθούν όσοι θέλουν να προσφέρουν βοήθεια;
1- Στη μη κυβερνητική οργάνωση της Αρχιεπισκοπής Αλληλεγγύη, τηλ.: 210-8659.039, Ανοιχτή Γραμμή 8001137777 και στον Oργανισμό Εργατικής Εστίας. που από κοινού ανέλαβαν την πρωτοβουλία να συγκεντρώσουν την ανθρωπιστική βοήθεια.
Tα δέκα γραφεία διανομής του Oργανισμού Εργατικής Εστίας στην Αττική που θα δέχονται τρόφιμα και άλλη βοήθεια είναι:
Χρήματα μπορούν να δοθούν στους εξής τραπεζικούς λογαριασμούς: Αγροτική Τράπεζα: 0020109100046, Eurobank: 0260530200 156646762, Τράπεζα Πειραιώς: 5054018129257
2- «Τηλεμαραθώνιο ανθρωπιάς» για τα θύματα της τραγωδίας στη ΝΑ Ασία οργανώνει η ΕΡΤ από τις 5:45 το πρωί της Τρίτης και για όλη τη διάρκεια της ημέρας. Όλες οι εκπομπές θα είναι προσαρμοσμένες στον τηλεμαραθώνιο, ενώ θα εμφανίζονται συνεχώς τρέιλερ με τους τραπεζικούς λογαριασμούς για τη βοήθεια των πληγέντων.
Από τις 5:45 το πρωί της Τρίτης (4/1)έως τα ξημερώματα της Τετάρτης ολόκληρο το πρόγραμμα της ΝΕΤ θα προσαρμοστεί για τις ανάγκες του σκοπού αυτού, ενώ στην τηλεόραση θα εμφανίζονται συνεχώς τρέϊλερ με τους αριθμούς των λογαριασμών που έχει ανοίξει η ΕΡΤ για τη βοήθεια των πληγέντων.
Oι αριθμοί των λογαριασμών είναι οι εξής: ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ 84977667, ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ 180/47047032, ALPHA BANK 115-00-2002-018887. Επίσης, οι πολίτες που θα προσφέρουν χρήματα θα μπορούν να δημοσιοποιούν προηγουμένως την προσφορά τους κατά τη διάρκεια των εκπομπών στην τηλεόραση και στο ραδιόφωνο στο τηλεφωνικό κέντρο 210-9556400.
Όσοι επιθυμούν να προσφέρουν από τη Δευτέρα στον τηλεμαραθώνιο μπορούν να στέλνουν μήνυμα από το κινητό τους γράφοντας τη λέξη ΑSIΑ και στέλνοντας το στο 4536, προσφέροντας έτσι 1 ευρώ. Επίσης στην πλατεία Συντάγματος και στο αεροδρόμιο «Ελ.Βενιζέλος», από τα ξημερώματα της Τρίτης έως αργά το βράδυ, θα λειτουργούν ειδικά περίπτερα όπου θα μπορούν όσοι θέλουν να καταθέτουν τις προσφορές τους.
3- Πανελλαδική γραμμή κλήσης 24ωρης λειτουργίας δημιούργησε η Unicef για τις δωρεές πολιτών: 80150012345 (χρέωση 1 αστική μονάδα).
Η Ελληνική Επιτροπή της Unicef θέλοντας να συμβάλει στην παγκόσμια προσπάθεια για την ανακούφιση των παιδιών στις παράκτιες περιοχές της ΝΑ Ασίας που επλήγησαν από τα τσουνάμι ανακοινώνει τη διάθεση 50.000 ευρώ σε πρώτη φάση για τις άμεσες ανάγκες των παιδιών.
Συγχρόνως, απευθύνει έκκληση στην ελληνική κοινωνία για οικονομική ενίσχυση των πληγέντων, ώστε να καλυφθούν οι πρώτες άμεσες ανάγκες. Για το σκοπό αυτό από την Τετάρτη διαθέτει τηλεφωνική Γραμμή Ζωής που θα βρίσκεται σε 24ωρη λειτουργία για να δέχεται τις δωρεές των συμπολιτών μας.
5- Επίσης, η ActionAid (τηλ.:2109212321) απευθύνει έκκληση σε όσους επιθυμούν να ενισχύσουν την παροχή άμεσης βοηθείας στους πληγέντες. Ειδικός λογαριασμός έχει ανοιχθεί στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος με αριθμό 127-480071-06.
Οργανώσεις ανά τον κόσμο
Σε παγκόσμια κλίμακα, χρήματα για τα παιδιά συγκεντρώνουν οι εξής οργανώσεις: