
Ανοιξαν οι κάλπες για την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση στην Ουκρανία
Τα εκλογικά κέντρα άνοιξαν στις 08:00 (ώρα Ελλάδας) την Κυριακή για τον «τρίτο» και κρισιμότερο γύρο των προεδρικών εκλογών στην Ουκρανία. Τη νίκη διεκδικούν ο φιλορώσος πρωθυπουργός Β.Γιανούκοβιτς και ο φιλοδυτικός Β.Γιουστσένκο.
53
Τα εκλογικά κέντρα άνοιξαν στις 08:00 (ώρα Ελλάδας) την Κυριακή για τον «τρίτο» και κρισιμότερο γύρο των προεδρικών εκλογών στην Ουκρανία. Τη νίκη διεκδικούν ο φιλορώσος πρωθυπουργός Βίκτορ Γιανούκοβιτς και ο φιλοδυτικός Βίκτορ Γιουστσένκο.
Περίπου 37 εκατομμύρια πολίτες είναι οι εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι που καλούνται στις κάλπες για να εκλέξουν τον διάδοχο του Λεονίντ Κούτσμα στην ιστορική αυτή ψηφοφορία που αποφασίστηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο μετά την ακύρωση των εκλογών της 21ης Νοεμβρίου.
Η αναμέτρηση είναι ιστορική για την Ουκρανία, που συγκλονίστηκε τον τελευταίο καιρό από διαδηλώσεις υπέρ της ακύρωσης των αποτελεσμάτων του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών, για λόγους νοθείας.
Αφού ψήφισε, ο Β.Γιουστσένκο δήλωσε: «Αυτό που κάναμε τις τελευταίες 30 ημέρες ήταν φόρος τιμής στους προγόνους μας. Ξέρω ότι θα μας βλέπουν από τον παράδεισο και θα χειροκροτούν».
Από την πλευρά του, ο Β.Γιανούκοβιτς δήλωσε: «Ψήφισα για το μέλλον των Ουκρανών. Αναμένω από την Ουκρανία να κάνει την ορθή επιλογή».
Τα πρώτα exit polls θα γίνουν γνωστά μετά από το κλείσιμο των περίπου 33.000 εκλογικών τμημάτων, στις 20:00 (ώρα Ελλάδας), ενώ τα πρώτα μερικά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press,ΑΠΕ/Γαλλικό
- «Η Δίκη» του Φρανς Κάφκα επιστρέφει για 2η σεζόν στο Θέατρο ΑRK
- Αγ. Δημήτριος: Αναζητά τα κίνητρα και νέα στοιχεία για τη δολοφονία του 25χρονου η ΕΛ.ΑΣ.
- Αρκάς: Η καλημέρα της Πέμπτης
- Τι είναι το «Kama Muta» και πως επηρεάζει τις σχέσεις;
- Ουκρανία: Τουλάχιστον δυο νεκροί, ένας αγνοούμενος και οκτώ τραυματίες σε ρωσική επιδρομή
- Συνταγή: Κέικ βανίλιας
