Ολομέτωπη επίθεση του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση με αφορμή τον προϋπολογισμό
Σε κόντρα εφ όλης της ύλης μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται να εξελιχθεί η συζήτηση για τον προϋπολογισμό, που ξεκινά στην Ολομέλεια της Βουλής το Σάββατο. Για «εικονικό, μη εφαρμόσιμο και δεξιό προϋπολογισμό» κάνει λόγο το ΠΑΣΟΚ.
43
Σε κόντρα εφ όλης της ύλης μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται να εξελιχθεί η συζήτηση για τον προϋπολογισμό, που ξεκινά στην Ολομέλεια της Βουλής το Σάββατο.
Το ΠΑΣΟΚ έχει ήδη χαρακτηρίσει τον προϋπολογισμό ως «δεξιό», αλλά και «εικονικό, μη εφαρμόσιμο», ο οποίος «προγράφει την ανάπτυξη» καθώς περικόπτει τις επενδύσεις και σημειώνει μείωση της κατανάλωσης και των εισαγωγών.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Έθνους, η συζήτηση στη Βουλή αναμένεται να είναι οξύτατη, δίνοντας έτσι τέλος στα σενάρια «γενικής συναίνεσης».
Ενδεικτικό είναι δε το ότι πριν την έναρξη της συζήτησης θα συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ με ομιλητές τον πρόεδρο του κόμματος Γιώργο Παπανδρέου και τους εισηγητές για το θέμα στη Βουλή. Ο κ. Παπανδρέου αναμένεται, μάλιστα, να αναφερθεί και στα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας.
Το ΠΑΣΟΚ αναμένεται να κατηγορήσει την κυβέρνηση ότι ο προϋπολογισμός θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, πως εγκαταλείπει την περιφέρεια και ότι βασίζεται σε σαθρές βάσεις, επειδή η διαχείριση του προϋπολογισμού του 2004 ήταν λανθασμένη και ανεπιτυχής.
Τέλος, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται να υποστηρίξει ότι ο υπό κατάθεση προϋπολογισμός είναι πλήρως ανακόλουθος με τις προεκλογικές δεσμεύσεις της Νέας Δημοκρατίας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κικίλιας: Από 30 Ιουνίου το e-Ναυλοσύμφωνο – «Παρέμβαση-τομή για το ελληνικό yachting»
- Συνελήφθη 56χρονος για οπλοκατοχή στο Λαύριο – Είχε στο σπίτι του βαλλίστρα, βέλη και πτυσσόμενο γκλοπ
- The Expla-in Project | Το ΠΑΣΟΚ γράφει κυβερνητικό πρόγραμμα;
- ΠΑΣΟΚ για Γεωργιάδη: Θα καθιερωθούν οι συνεντεύξεις του ως το 20λεπτο της πανελλαδικής διασκέδασης
- Η αποστολή του Παναθηναϊκού για το ντέρμπι με την ΑΕΚ
- Μητσοτάκης αποθεώνει… Μητσοτάκη: Από ένα μεγάλο ερωτηματικό η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε ένα τεράστιο θαυμαστικό
- Ποιοι Ευρωπαίοι πληρώνουν τους υψηλότερους φόρους; – Τι ισχύει για τους Έλληνες;
- Metallica: Οδηγίες της τελευταίας στιγμής, πριν τη μεγάλη συναυλία στο ΟΑΚΑ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 09.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/evgeni-tcherkasski-PcovpDybx9g-unsplash-1-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442