Τρεις Παλαιστίνιοι νεκροί από ισραηλινά πυρά στη Ράφα
Τρεις Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν την Τετάρτη από πυρά Ισραηλινών στρατιωτών στη Ράφα, στα σύνορα της Λωρίδας της Γάζας με την Αίγυπτο. Η είδηση επιβεβαιώθηκε από ισραηλινές στρατιωτικές πηγές. Αποζημίωση σε οικογένεια 17χρονου που σκοτώθηκε το 1996.
Τρεις Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν την Τετάρτη από πυρά Ισραηλινών στρατιωτών στη Ράφα, στα σύνορα της Λωρίδας της Γάζας με την Αίγυπτο.
Όπως μετέδωσε το Reuters, ισραηλινές στρατιωτικές πηγές επιβεβαίωσαν ότι στρατιώτες άνοιξαν πυρ εναντίον μίας ομάδας ανδρών που εντοπίσθηκαν κοντά στα σύνορα με την Αίγυπτο.
«Τα άτομα αυτά έδειχναν είτε τρομοκράτες που προετοίμαζαν μία επίθεση, είτε λαθρέμποροι όπλων. Οι δυνάμεις μας άνοιξαν πυρ, χτυπώντας τουλάχιστον τον έναν από αυτούς» δήλωσε στρατιωτική πηγή.
Μέχρι στιγμής καμία παλαιστινιακή οργάνωση δεν έχει κάνει λόγο για επιχείρηση μελών της στην περιοχή της Ράφα και οι ταυτότητες των θυμάτων δεν έχουν γίνει γνωστές.
Αποζημίωση για το θάνατο 17χρονου
Την καταβολή αποζημίωσης, ύψους 156 εκατ. δολαρίων, στην οικογένεια του 17χρονου Αμερικανού Ντέιβιντ Μπόιμ, που σκοτώθηκε στη διάρκεια επίθεσης της Χαμάς στη Δυτική Όχθη το 1996, επιδίκασε αμερικανικό δικαστήριο.
Το δικαστήριο έκρινε ότι το Ίδρυμα των Αγίων Τόπων για την Αρωγή και την Ανάπτυξη, η Ισλαμική Ένωση για την Παλαιστίνη και η Αμερικανική Μουσουλμανική Εταιρεία, καθώς και το Ινστιτούτο Κορανικής Λογοτεχνίας αλλά και ο Μοχάμεντ Σαλάχ, ο οποίος φέρεται ότι συνέλεγε χρήματα για λογαριασμό της Χαμάς, θα πρέπει να πληρώσουν το ποσό των 156 εκατ. δολαρίων στους συγγενείς του νεαρού Αμερικανού με το σκεπτικό ότι όλοι οι προαναφερόμενοι σχετίζονταν με τη Χαμάς.
Ο Μοχάμεντ Σαλάχ και το Ίδρυμα των Αγίων Τόπων διώκονται ήδη σε ομοσπονδιακό επίπεδο, μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 και όλα τα περιουσιακά τους στοιχεία στις ΗΠΑ έχουν «παγώσει».
Οι γονείς του Μπόιμ χαιρέτισαν τη δικαστική απόφαση τονίζοντας ότι «επιτέλους αποδόθηκε δικαιοσύνη για τον Ντέιβιντ». Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του Ινστιτούτου Κορανικής Λογοτεχνίας που εδρεύει στο Σικάγο κατήγγειλε τη δίκη χαρακτηρίζοντάς την «παρωδία» και υποστηρίζοντας ότι «δεν υπήρχε ούτε ίχνος απόδειξης».
Ο Αργύρης Μπακιρτζής και οι Χειμερινοί Κολυμβητές επιστρέφουν στον λόφο του Φιλοπάππου, με τα τραγούδια τους αλλά και τις ιστορίες που κάνουν κάθε φορά αυτή τη συνάντηση μοναδική.