Πάντως, αντ' αυτού (του αρχηγού), «έφαγα τη σφαίρα» και «κώδικα τιμής», που θα σπάσει ο ιστορικός του μέλλοντος, συναντάμε στην Κόζα Νόστρα, όχι σε «υποθέσεις ιδιωτών» στη Δημοκρατία
Διαψεύδει η Ρουάντα τα περί αποστολής στρατευμάτων της στο Κονγκό
Για άλλη μία φορά η Ρουάντα, διά του πρεσβευτή της στα Ηνωμένα Έθνη, διέψευσε τις πληροφορίες περί αποστολής στρατευμάτων της στο Κονγκό με στόχο την εξόντωση των ανταρτών Χούτου. Παραδέχθηκε, ωστόσο, ότι έχει αναπτύξει δυνάμεις κατά μήκος των συνόρων.
Για άλλη μία φορά η Ρουάντα, διά του πρεσβευτή της στα Ηνωμένα Έθνη Στάνισλας Καμάνζι, διέψευσε τις πληροφορίες περί αποστολής στρατευμάτων της στο Κονγκό με στόχο την εξόντωση των ανταρτών Χούτου.
Παραδέχθηκε, ωστόσο, ότι έχουν αναπτυχθεί δυνάμεις κατά μήκος των συνόρων, προκειμένου η χώρα να απαντήσει σε ενδεχόμενη επίθεση.
Σύμφωνα με το Reuters, σε συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, ο Καμάνζι εξέφρασε την αγανάκτηση της κυβέρνησής του επειδή -όπως είπε- καμία από τις διεθνείς δεσμεύσεις για τον αφοπλισμό των ανταρτών δεν έχει υλοποιηθεί.
Ο ίδιος τόνισε ότι η Ρουάντα ζητεί εδώ και 10 χρόνια από τη διεθνή κοινότητα να δράσει «άμεσα και αποφασιστικά», αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία εξέλιξη.
Παρά τις συνεχείς διαψεύσεις, πάντως, τα Ηνωμένα Έθνη εκτιμούν ότι η Ρουάντα εξαπολύει επιθέσεις κατά των ανταρτών Χούτου.
Όπως μάλιστα δήλωσε η εκπρόσωπος της ειρηνευτικής αποστολής του ΟΗΕ στο Κονγκό Πατρίσια Τομ, «ερευνώνται καταγγελίες για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».
Αυτό το καλοκαίρι, ο θρυλικός Αρσέν Λουπέν γυρίζει την Αττική και όλη την Ελλάδα με μια θεατρική παράσταση για όλη την οικογένεια, όπου το τέλος το αποφασίζεις εσύ!