Διχασμός στο συνέδριο της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ μετά το αίτημα αυτονόμησης της ΠΑΣΠ
Με αντεγκλήσεις και φραστικές αντιπαραθέσεις συνεχίστηκε και το Σάββατο, για δεύτερη ημέρα, το συνέδριο της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ. Η ένταση αυτή τη φορά προκλήθηκε, όταν σύνεδροι από τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ υποστήριξαν την αυτονόμηση της ΠΑΣΠ από τη Νεολαία.
71
Με αντεγκλήσεις και φραστικές αντιπαραθέσεις συνεχίστηκε και το Σάββατο, για δεύτερη ημέρα, το συνέδριο της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ. Η ένταση αυτή τη φορά προκλήθηκε, όταν σύνεδροι από τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ υποστήριξαν την αυτονόμηση της ΠΑΣΠ από τη Νεολαία του Κινήματος.
Η φραστική αντιπαράθεση σε κάποιες περιπτώσεις υπερέβη τα εσκαμμένα, προκαλώντας την παρέμβαση του απερχόμενου γραμματέα του ΚΣ της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ, Παντελή Καμά, που απηύθυνε έκκληση για ηρεμία, λέγοντας, πως «αυτή η εικόνα δεν βοηθάει το ΠΑΣΟΚ και το κίνημα».
Νωρίτερα, ο κ. Καμάς είχε ταχθεί από το βήμα του συνεδρίου υπέρ της πολυπολικότητας σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ τόνισε ότι ο πατριωτισμός των νέων σοσιαλιστών διαφοροποιείται από εκείνον της εθνικιστικής Δεξιάς και της περιχαρακωμένης Αριστεράς.
«Πατριωτισμός για μας είναι η διαμόρφωση των συνθηκών εκείνων που θα επιτρέψουν στη χώρα να συμμετάσχει στο σύγχρονο κόσμο» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Σε άλλα σημεία της ομιλίας του, ο απερχόμενος γραμματέας της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ τάχθηκε υπέρ της διασφάλισης των εργασιακών δικαιωμάτων, υπέρ του δίκαιου καταμερισμού των κερδών, οφελών, αλλά και οικονομικών βαρών, όλων ενταγμένων σε ένα συμφωνημένο σχέδιο ανάπτυξης, όπως επίσης και υπέρ της ενσωμάτωσης των μεταναστών στην ελληνική κοινωνία.
Τάχθηκε δε υπέρ της ανάπτυξης πολιτικών που θα αντιμετωπίζουν τη νεανική εγκληματικότητα, ενώ, σε ό,τι αφορά στην Εκκλησία, είπε ότι «η Νεολαία ΠΑΣΟΚ σέβεται ότι συνιστά στοιχείο του ελληνισμού, μεταξύ αυτών και την ορθοδοξία, τιμά την Εκκλησία, όμως πρέπει να δούμε και ορισμένα ζητήματα κοσμικότητας του κράτους μας, καθώς αυτό συνιστά βαθιά πολιτικό ζήτημα».
Ο κ. Καμάς κατηγόρησε τη ΝΔ για την «πλαστή απογραφή της οικονομίας, που υπονόμευσε τη δανειοληπτική ικανότητα της χώρας και αυτό θα το πληρώσει η νέα γενιά», ενώ, αναφερόμενος στην εξωτερική πολιτική, είπε ότι «το ΠΑΣΟΚ αναβάθμισε το κύρος της χώρας, ενώ σε ό,τι αφορά στις ελληνοτουρκικές σχέσεις ακολουθήσαμε πολιτική προσέγγισης και στήριξης της ευρωπαϊκής πορείας της Τουρκίας, χωρίς να απεμπολήσουμε κανένα εθνικό μας δικαίωμα».
«Η ΝΔ σε επτά μήνες κατάφερε να απολέσουμε την δυνατότητα που είχαμε να πιέζουμε την Τουρκία, δηλώνοντας πολύ εύκολα ότι δεν θα ασκήσουμε βέτο στην ενταξιακή της πορεία» ανέφερε ο κ. Καμάς, προσθέτοντας ότι «υποχωρούμε σε πολιτικές που κάνουν την Ελλάδα μέρος των προβλημάτων».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Έντονη κριτική στη Βραζιλία για τον αποκλεισμό από τη Νορβηγία: «Συντριβή από τον Χάαλαντ – Μια παθητική Σελεσάο»
- Ο υπερτυφώνας Μπάβι προκαλεί «μεγάλες ζημιές» στο νησί Ρότα των ΗΠΑ
- Καλλιθέα: 70χρονος εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του κατά την κατάσβεση πυρκαγιάς σε διαμέρισμα
- Μεξικό – Αγγλία: Τρία γκολ σε έξι λεπτά και 2-1 τα «Τρία Λιοντάρια» στο πρώτο ημίχρονο (vids)
- Κριμαία: Διακοπή ρεύματος στη Σεβαστούπολη λόγω ουκρανικής επιδρομής
- Συγκλονιστικές στιγμές: Ο Νεϊμάρ αποχαιρέτησε την εθνική Βραζιλίας με δάκρυα (vid)
- Υεμένη: Τουλάχιστον 16 κυβερνητικοί στρατιωτικοί νεκροί σε επίθεση των Χούθι
- Με «καπετάνιο» Χάαλαντ: Οι Νορβηγοί έκαναν… κουπί μετά την ιστορική πρόκριση επί της Βραζιλίας (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 06.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/by-xoce-McV40W0W3Nw-unsplash-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442