Στενότερη συνεργασία μεταξύ ΕΕ και ΗΠΑ ζητά ο Μπους με επιστολή στον Μπαρόζο
Επιστολή, με την οποία ζητεί στενότερη συνεργασία μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΗΠΑ, απέστειλε ο Τζορτζ Μπους στον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο. Ο Αμερικανός πρόεδρος σχεδιάζει ταξίδι στις Βρυξέλλες μετά τις 20 Ιανουραίου.
38
Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους, με επιστολή του προς τον νέο πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, εκφράζει την επιθυμία για στενότερες σχέσεις των Ηνωμένων Πολιτειών με την Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε την Παρασκευή εκπρόσωπος του εκτελεστικού οργάνου της ΕΕ.
Η επιστολή παραδόθηκε από τον αναπληρωτή σύμβουλο επί θεμάτων εθνικής ασφάλειας Στίβεν Χάντλεϊ, ο οποίος συναντήθηκε με τον Μπαρόζο την Πέμπτη, δήλωσε η εκπρόσωπος Φρανσουάζ Λε Μπάιγ στους δημοσιογράφους.
«Παρέδωσε στον πρόεδρο Μπαρόζο επιστολή του προέδρου Μπους, η οποία εκφράζει την επιθυμία σύσφιξης των σχέσεων μεταξύ της ΕΕ και των ΗΠΑ και την ελπίδα για συνεργασία σε σημαντικά τρέχοντα διεθνή θέματα, ασφαλώς τοό Μεσανατολικό, το Ιράκ, το Ιράν» πρόσθεσε.
Υψηλόβαθμος Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε ότι ο Μπους σχεδιάζει να επισκεφθεί τις Βρυξέλλες λίγο μετά την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων της δεύτερης προεδρικής θητείας του στις 20 Ιανουαρίου, προκειμένου να συναντηθεί με ηγέτες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, αλλά δεν έχει ορισθεί ακόμα ημερομηνία του ταξιδιού.
Ο Χάντλεϊ πρόκειται να διαδεχθεί τη σύμβουλο του Λευκού Οίκου επί θεμάτων εθνικής ασφάλειας Κοντολίζα Ράις τον επόμενο χρόνο, όταν εκείνη θα αναλάβει καθήκοντα υπουργού Εξωτερικών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Σεισμός 4,4 Ρίχτερ ανοιχτά της Κρήτης
- Τσιτσιπάς: «Δεν υπάρχει εύκολος δρόμος, πρέπει να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου»
- Μύκονος: Γιωτ των 220 εκατομμυρίων ευρώ αγκυροβόλησε στην Ψαρρού – Ποιος είναι ο ιδιοκτήτης
- Τσουκαλάς: Η κυβέρνηση επιβεβαιώνει ότι όταν το ψεύδος αποκαλύπτεται, δεν υπάρχει άλλο καταφύγιο από το θράσος
- Λίβανος: Στην Ουάσινγκτον ο πρόεδρος Αούν – Θα συναντηθεί με τον Τραμπ
- Σε εξέλιξη η ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ μετά την εκλογή της Ρένας Δούρου ως προέδρου της ΚΟ του κόμματος
- Τροχαίο στο Ίλιον: Φορτηγό προσέκρουσε σε κολώνα – Διακοπή κυκλοφορίας
- Γεραπετρίτης από το Βιετνάμ: Νέα ώθηση στις διμερείς σχέσεις και κοινό μέτωπο υπέρ του Διεθνούς Δικαίου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 18.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ian-nicole-reambonanza-CICFJEHWiFY-unsplash-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442