
Κινητοποιήσεις αγροτών των Σερρών από τη Δευτέρα
Κύκλο κινητοποιήσεων ανοίγουν την ερχόμενη Δευτέρα οι αγρότες των Σερρών, διαμαρτυρόμενοι για την αδιάθετη παραγωγή, αλλά και για τη μεγάλη πτώση των τιμών των προϊόντων τους. Συλλαλητήρια και την Πέμπτη.
43
Κύκλο κινητοποιήσεων ανοίγουν την ερχόμενη Δευτέρα οι αγρότες των Σερρών, διαμαρτυρόμενοι για την αδιάθετη παραγωγή, αλλά και για τη μεγάλη πτώση των τιμών των προϊόντων τους.
Ο Αδέσμευτος Αγροτικός Σύλλογος Νιγρίτας πραγματοποιεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πόλη των Σερρών και στη συνέχεια θα προχωρήσει σε αποκλεισμό της εθνικής οδού Σερρών-Προμαχώνα, στο ύψος της διασταύρωσης του Λευκώνα.
Παράλληλα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Έθνους, σε αρκετούς νομούς της ανατολικής και κεντρικής Μακεδονίας έχουν πραγματοποιηθεί συσκέψεις με εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, στη διάρκεια των οποίων αποφασίστηκε η διοργάνωση ενωτικής παμμακεδονικής κινητοποίησης για τα μέσα Ιανουαρίου, ενώ παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο κινητοποιήσεων τις επόμενες ημέρες κατά περιοχή.
Στο επίκεντρο των κινητοποιήσεων βρίσκεται η τιμή του βαμβακιού, που συνεχώς μειώνεται, με αποτέλεσμα οι αγρότες να χάσουν τις επιδοτήσεις και αναγκάζονται να επιστρέψουν χρήματα.
Επιπλέον, χιλιάδες τόνοι σιταριού, ρυζιού και καλαμποκιού παραμένουν στις αποθήκες και τα σιλό, με τις τιμές τους να είναι μειωμένες έως και κατά 50% σε σχέση με την περσινή χρονιά.
Τέλος, η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση καλεί τους αγρότες να συμμετάσχουν στα πανελλαδικά συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ για τον προϋπολογισμό, που προγραμματίζονται για την ερχόμενη Πέμπτη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Βαλένθια: «Αν δεν μετατεθεί ο αγώνας με την Μπασκόνια, θα αγωνιστούμε με την ομάδα Νέων»
- «Απλά γ@@@@ε με!» – Αθυρόστομη Σαρλίζ Θερόν, χωρίς λογοκρισία
- Παροξυσμός στο ΟΑΚΑ: Οι Metallica ξεσήκωσαν το κοινό παίζοντας «Ζορμπά» και «Τρύπες» [βίντεο]
- Χανιά: Νεκρή εντοπίστηκε 62χρονη στο Λουτράκι – Την αναζητούσε η οικογένεια της
- Συνεχίζεται το θρίλερ: Η βαθμολογία και το υπόλοιπο πρόγραμμα των playout της Super League (pic)
- Τι κάνει τους Ευρωπαίους να νιώθουν περήφανοι για τη χώρα τους; Σε τι προηγούνται οι Έλληνες
