Τις θέσεις τους για το νέο αναπτυξιακό νόμο διατύπωσαν οι παραγωγικοί φορείς
Θετικές κρίσεις, αλλά και τους προβληματισμούς τους για το νέο αναπτυξιακό νόμο εξέφρασαν την Τετάρτη οι εμπλεκόμενοι φορείς στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή. Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ έκρινε ότι ο νόμος δεν αυξάνει τις θέσεις εργασίας.
38
Θετικές κρίσεις, αλλά και τους προβληματισμούς τους για το νέο αναπτυξιακό νόμο εξέφρασαν οι εμπλεκόμενοι φορείς στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.
Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Χρ.Πολυζωγόπουλος έθεσε θέμα αξιολόγησης των αποτελεσμάτων των προηγούμενων αναπτυξιακών νόμων, ενώ εκτίμησε ότι το παρόν νομοσχέδιο αφορά μικρό αριθμό επιχειρήσεων και δεν συμβάλλει στην αύξηση των θέσεων εργασίας.
Ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Δ.Δασκαλόπουλος δήλωσε ότι το νομοσχέδιο ανταποκρίνεται επαρκώς στις προσδοκίες του επιχειρηματικού κόσμου, δεδομένου ότι εισάγει ρυθμίσεις που ενισχύουν την περιφέρεια, ενώ παρέχει ίσες ευκαιρίες στις ήδη λειτουργούσες μονάδες.
Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας Γ.Κασιμάτης χαρακτήρισε θετικές τις διατάξεις του νομοσχεδίου και ειδικότερα αυτή για την άρση της διάκρισης μεταξύ νέων και παλαιών επιχειρήσεων. Επισήμανε, ωστόσο, ότι πολλά θέματα λύνονται με υπουργικές αποφάσεις που θα πρέπει να μειωθούν στο ελάχιστο.
Ιδιαιτέρως ελκυστικά χαρακτήρισε τα κίνητρα του νομοσχεδίου ο εκπρόσωπος του ΣΕΒ Βόρειας Ελλάδας Δ.Συμεωνίδης, ενώ ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου Δ.Αρμενάκης είπε ότι είναι πιο λειτουργικό από το προηγούμενο και ενισχύει σε σημαντικό βαθμό τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Ο αντιπρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Ν.Σκορίνης είπε ότι δεν έγινε ουσιαστικός διάλογος, ωστόσο εξέφρασε τη θέση ότι το νομοσχέδιο είναι λειτουργικότερο από το προηγούμενο και ότι πρέπει να υπηρετεί την θέληση για πραγματικές επενδύσεις.
Το φόβο ότι οι πόροι που θα διατεθούν για την υλοποίηση του αναπτυξιακού νομοσχεδίου δεν θα καλύψουν το επενδυτικό ενδιαφέρον εξέφρασε ο γενικός διευθυντής της Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών και αναφέρθηκε στην ανάγκη να δοθεί προτεραιότητα στον αγροτικό τομέα.
Για πρώτη φορά ο τουρισμός παίρνει τη θέση που του ανήκει, δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Ν.Αγγελόπουλος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Ο Βέρνερ Χέρτζογκ έδωσε την πρώτη γεύση της επερχόμενης ταινίας του – Η συμμέτοχη στο Φεστιβάλ Βενετίας
- Εθνική πόλο: Πότε θα διεξαχθεί ο ημιτελικός του Super Final με την Ιταλία
- Σύρος: Συνεχίζεται το θρίλερ με τη δολοφονία της 42χρονης διασώστριας – Τι εξετάζουν οι Αρχές
- Τα στοιχεία επιμένουν ότι υπήρξε σκάνδαλο Novartis πίσω από το αφήγημα περί «σκευωρίας»
- MyCenae: Δίνοντας σάρκα και οστά στον μύθο των Ατρειδών
- Πόσο κοστίζει το μισθολογικό χάσμα στην ΕΕ; Τι χάνει μια Ελληνίδα σε ετήσιο εισόδημα σε σχέση με έναν άνδρα
- Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να φύγει από τον ανθρώπινο έλεγχο – Γιατί είναι ανησυχητικό το «ατύχημα» της OpenAI
- Σήμερα η Ελλάδα αποχαιρετά την σπουδαία Μαίρη Λίντα – Πού θα γίνει η κηδεία της
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 24.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/paul-n5gFu17iYug-unsplash-1-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442