30

Από το Σεπτέμβριο του 2004 είχε ενημερωθεί το υπουργείο Εξωτερικών σχετικά με το χάρτη της ΠΓΔΜ, που εμφανίζεται σε εγχειρίδιο του Πενταγώνου και τις ιστορικές ανακρίβειες που αυτός περιέχει. Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΥΠΕΞ διευκρίνισε ότι έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες.

Ο κ. Κουμουτσάκος διευκρίνισε ότι στις 15 Νοεμβρίου έλαβε απάντηση από την αμερικανική πλευρά, σύμφωνα με την οποία ο χάρτης έχει ήδη διορθωθεί στην ηλεκτρονική του μορφή, ενώ αναμένεται να διορθωθεί και στην έντυπη μορφή του στις αρχές του 2005.

Σχετικά με τη διαδικασία των συνομιλιών για την εξεύρεση κοινά αποδεκτής λύσης στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, ο εκπρόσωπος Τύπου επισήμανε ότι αυτή τελεί εν ισχύ και δεν απέκλεισε επανέναρξη των συνομιλιών σε σύντομο χρονικό διάστημα.


Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ