Θετικός αλλά όχι ικανός να τροφοδοτήσει νέες επενδύσεις είναι ο Αναπτυξιακός κατά τον ΣΕΒ
Θετικός δηλώνει ο βιομηχανικός κόσμος απέναντι στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο, επιχειρώντας να αμβλύνει τις εντυπώσεις που δημιούργησε στο οικονομικό επιτελείο η σκληρή κριτική του στο φορολογικό ν/σ. Ωστόσο ο ΣΕΒ ζητά την άρση αντικινήτρων όπως οι εργασιακές.
88
Θετικός δηλώνει ο βιομηχανικός κόσμος απέναντι στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, επιχειρώντας να αμβλύνει τις εντυπώσεις που δημιούργησε στο οικονομικό επιτελείο η σκληρή κριτική του στο φορολογικό νομοσχέδιο. Ωστόσο επισημαίνει πως από μόνος του ο νόμος δεν αποτελεί τη λύση στην επενδυτική «άπνοια» που επικρατεί στη χώρα.
Το αναπτυξιακό νομοσχέδιο ανταποκρίνεται επαρκώς στις προσδοκίες του επιχειρηματικού κόσμου, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΕΒ, που επισημαίνει ως θετικά στοιχεία ότι:
– Εισάγει ρυθμίσεις που ενισχύουν την περιφέρεια, ενώ παρέχει ίσες ευκαιρίες στις ήδη λειτουργούσες μονάδες όχι μόνον για κάλυψη των αναγκών επέκτασής τους αλλά και ως προς τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς τους.
– Διευρύνει το φάσμα των επιλέξιμων επενδύσεων ανταποκρινόμενος στην εμφανιζόμενη τα τελευταία χρόνια ζήτηση νέων προϊόντων και ιδιαίτερα υπηρεσιών.
– Ενθαρρύνει την εξωστρέφεια, την περιβαλλοντική συμβατότητα, την ποιότητα και την καινοτομικότητα των επιχειρήσεων, καλύπτοντας ταυτόχρονα τις ανάγκες αρχικών επενδύσεων έντασης εργασίας.
– Προβλέπει ρυθμίσεις για βελτίωση της αντικειμενικότητας και της ταχύτητας διεκπεραίωσης των διαδικασιών ένταξης, ελέγχου και ολοκλήρωσης καθώς και για τη ροή των προβλεπόμενων εκταμιεύσεων.
Παράλληλα ο ΣΕΒ επισημαίνει ότι «η όποια εφαρμοζόμενη πολιτική επιχορηγήσεων δεν είναι ικανή από μόνη της να προσελκύσει σημαντικές επενδύσεις, πολλώ δε μάλλον άμεσες επενδύσεις από το εξωτερικό. Είναι νωπές, άλλωστε, οι περιπτώσεις επενδυτικών πρωτοβουλιών, οι οποίες προσκρούοντας σε διαδικαστικά εμπόδια, άσχετα προς τα εκάστοτε παρεχόμενα οικονομικά κίνητρα, δεν υλοποιήθηκαν τελικά».
Ωστόσο ο Σύνδεσμος επισημαίνει πως εξακολουθεί να υφίσταται μια σειρά αντικινήτρων, την άρση των οποίων ο ΣΕΒ θεωρεί επιτακτική ανάγκη. Ως τέτοιες αγκυλώσεις αναφέρει τις εξής:
1. έλλειψη χωροταξικού σχεδιασμού και προσδιορισμού χρήσεων γης για το μεγαλύτερο μέρος της χώρας
2. δομή του θεσμικού και διαδικαστικού πλαισίου για ίδρυση, αδειοδότηση και λειτουργία των επιχειρήσεων
3. παραμένουσα εκκρεμότητα ως προς την απλοποίηση και κωδικοποίηση της φορολογικής νομοθεσίας
4. δυσκαμψίες στην αγορά εργασίας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Ιράν: Δύο άνδρες εκτελέστηκαν δι’ απαγχονισμού για τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις του Ιανουαρίου
- Τσιτσιπάς: Η απονομή του τροπαίου στο Γκστάαντ και η ατάκα για την… αγελάδα (vid)
- Το smartphone καταστρέφει τους αντίχειρές σας – Να πώς μπορείτε να το αποτρέψετε
- «Μολυσμένη μητέρα» – Γιατί ο Κιμ Γιονγκ Ουν σβήνει την ίδια του τη μάνα από την ιστορία της Βόρειας Κορέας
- Μεσσηνία: Προθεσμία να απολογηθούν την Τετάρτη πήραν οι τρεις συλληφθέντες για τους εμπρησμούς
- Τη μεγαλύτερη απειλή στις πτήσεις την κουβαλάμε πάνω μας
- Τι ώρα ξεκινάει η στάση εργασίας των διανομέων – «Πιάνει» και τον τελικό του Μουντιάλ
- Οι 13 τίτλοι που έχει κατακτήσει στην καριέρα του ο Στέφανος Τσιτσιπάς
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 19.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ken-cheung-taUfUHLylIo-unsplash-315x220.jpg)






































![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και τα Don’ts της εβδομάδας [19.07 – 25.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/POSTER-copy-30-315x220.jpg)













Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442