Αναστέλλει την έκδοση των εκλογικών αποτελέσματων το Ανώτατο Δικαστήριο της Ουκρανίας
Το ανώτατο δικαστήριο της Ουκρανίας ανέστειλε την επικύρωση των εκλογικών αποτελεσμάτων, την ώρα που συνεχίζονται οι διαδηλώσεις. Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να οδηγήσει την Ουκρανία στο χάος λέει ο Πούτιν. Στο Κίεβο την Παρασκευή ο Σολάνα.
Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ουκρανίας ανέστειλε την επικύρωση των αμφιλεγόμενων εκλογικών αποτελεσμάτων, την ώρα που συνεχίζονται με την ίδια ένταση οι διαδηλώσεις.
«Μέχρι να ολοκληρώσουμε την εξέταση της προσφυγής της αντιπολίτευσης, τα αποτελέσματα δεν θα δημοσιευτούν και δεν θα επικυρωθούν εφόσον εμείς δεν θα έχουμε αποφανθεί» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος του Ανώτατου Δικαστηρίου η Λιάνα Σλιαποσνίκοβα.
Η ουκρανική αντιπολίτευση είχε προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο αμφισβητώντας τα επίσημα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών.
Ο ύπατος εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφαλείας, Χαβιέρ Σολάνα, θα μεταβεί την Παρασκευή στην Ουκρανία για συνομιλίες, σε μία προσπάθεια να βρεθεί διέξοδος στην κρίση.
Στη Χάγη, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότ κανένας δεν έχει το δικαίωμα να οδηγήσει την Ουκρανία σε μία «άσκοπη μαζική καταστροφή». Είπε επίσης ότι είναι θέμα των Ουκρανών να επιλύσουν οποιεσδήποτε διαφορές που προέκυψαν από τις αμφιλεγόμενες προεδρικές εκλογές στη χώρα.
«Η άποψή μου και η άποψη, όπως πιστεύω, των συναδέλφων μου είναι ότι όλα τα θέματα που έχουν σχέση με τις εκλογές στην Ουκρανία πρέπει να αντιμετωπιστούν στο πλαίσιο του συντάγματος και της νομοθεσίας της χώρας» είπε ο Βλαντίμιρ Πούτιν σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ολλανδό πρωθυπουργό Γιαν Πέτερ Μπαλκενέντε, προεδρεύοντα του Συμβουλίου της ΕΕ, μετά τη λήξη της συνόδου ΕΕ- Ρωσίας.
Ο Βλ.Πούτιν υποστήριξε πως «τα αποτελέσματα των εκλογών είναι διαφανή» και συμπλήρωσε πως ήδη συνεχάρη τον Βίκτορ Γιανούκοβιτς ως νικητή των εκλογών.
«Δεν θεωρούμε πως ειναι δικαίωμά μας να επέμβουμε με οποιονδήποτε τρόπο στην εκλογική διαδικασία ή να επιβάλουμε τη γνώμη μας στον ουκρανικό λαό» κατέληξε.
Από την πλευρά της η Ευρωπαϊκή Ένωση επανέλαβε ότι δεν μπορεί να δεχτεί τα αποτελέσματα των εκλογών στην Ουκρανία. Ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Γιαν Πέτερ Μπαλκενέντε παραδέχτηκε πως η Ρωσία και η ΕΕ έχουν «διαφορετικη προσέγγιση» στην κρίση στην Ουκρανία, αν και «συμφωνούν στο ότι μια ειρηνική επίλυση είναι αναγκαία».
O εκπρόσωπος της Ρωσίας στον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) δήλωσε ότι οι αμφιλεγόμενες προεδρικές εκλογές της Ουκρανίας ήταν «ελεύθερες και νόμιμες». Ο Αλεξέι Μπορόνταβκιν κατηγόρησε τον ΟΑΣΕ, που κατέκρινε με έντονο τρόπο τη νοθεία στις ουκρανικές προεδρικές εκλογές, ότι «εφαρμόζει δύο μέτρα και δύο σταθμά και υιοθετεί μεροληπτική στάση».
Τέλος, ο απερχόμενος πρόεδρος της Ουκράνιας Λεονίντ Κούτσμα κάλεσε τους ομολόγους του της Πολωνίας και της Λιθουανίας Αλεξάντερ Κβασνιέφσκι και Βάλντας Αντάμκους να αναλάβουν ρόλο μεσολαβητών στην πολιτική κρίση, ανακοινώθηκε από την ουκρανική προεδρία.
Ο Αργύρης Μπακιρτζής και οι Χειμερινοί Κολυμβητές επιστρέφουν στον λόφο του Φιλοπάππου, με τα τραγούδια τους αλλά και τις ιστορίες που κάνουν κάθε φορά αυτή τη συνάντηση μοναδική.