Δευτέρα 20 Απριλίου 2026
weather-icon 15o
Σειρά επαφών Παπανδρέου με Ισραηλινούς αξιωματούχους για τις εξελίξεις στη Μ.Ανατολή

Σειρά επαφών Παπανδρέου με Ισραηλινούς αξιωματούχους για τις εξελίξεις στη Μ.Ανατολή

Σειρά επαφών με στελέχη της ισραηλινής κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης και με αντικείμενο τις τελευταίες εξελίξεις στο Μεσανατολικό, μετά και το θάνατο του Παλαιστίνιου ηγέτη Γιασέρ Αραφάτ, είχε την Πέμπτη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου.

71

Σειρά επαφών με στελέχη της ισραηλινής κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης και με αντικείμενο τις τελευταίες εξελίξεις στο Μεσανατολικό, μετά και το θάνατο του Παλαιστίνιου ηγέτη Γιασέρ Αραφάτ, είχε την Πέμπτη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου.

Το ταξίδι του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Μέση Ανατολή βρίσκεται σε εξέλιξη. Την Πέμπτη, ο κ. Παπανδρέου συναντήθηκε με τον Ισραηλινό υπουργό Εξωτερικών Σιλβάν Σαλόμ και τον πρόεδρο του Εργατικού Κόμματος Σιμόν Πέρες, από τους οποίους ενημερώθηκε για τις εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό του Ισραήλ, αλλά κυρίως για τις προσπάθειες επαναφοράς του οδικού χάρτη για την ειρήνευση στη Μέση Ανατολή, 50 ημέρες πριν από τη διενέργεια των εκλογών στα παλαιστινιακά εδάφη.

Ο Σιλβάν Σαλόμ ενημέρωσε τον Γιώργο Παπανδρέου για τις προσπάθειες που καταβάλλονται για την επανέναρξη του διαλόγου, αλλά και για την υποστήριξη που θα παράσχει η ισραηλινή πλευρά στην Παλαιστινιακή Αρχή, ώστε να συνδράμει στην επιτυχή έκβαση των παλαιστινιακών εκλογών.

Στη συνάντηση που ακολούθησε με τον πρόεδρο του Εργατικού Κόμματος Σιμόν Πέρες κυριάρχησε το πολιτικό σκηνικό που έχει διαμορφωθεί στο Ισραήλ και η πιθανότητα συμμετοχής του κόμματός του στον κυβερνητικό συνασπισμό, ο οποίος βρίσκεται υπό διαμόρφωση.

Συζητήθηκε επίσης το Παλαιστινιακό υπό το πρίσμα του θανάτου του Αραφάτ και των εξελίξεων, όπως αυτές αναμένονται με βάση τις εκτιμήσεις Ισραηλινών αξιωματούχων.

Σε δηλώσεις του αμέσως μετά το πέρας των επαφών του με τους Ισραηλινούς αξιωματούχους, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε: «Με την ευκαιρία της επίσκεψής μου στη Ραμάλα ώστε να αποτίσω φόρο τιμής στον Αραφάτ και βεβαίως να συναντηθώ με την ηγεσία των Παλαιστινίων, είχα την ευκαιρία να συναντηθώ με Ισραηλινούς αξιωματούχους και να ενημερωθώ για τη νέα προσπάθεια, η οποία έχει ως στόχο την αναθέρμανση της ειρηνευτικής διαδικασίας, κάτι πολύ σημαντικό για την Ευρώπη και για την Ελλάδα».

«Αμέσως μετά θα έχω την ευκαιρία να μεταφέρω την εικόνα που θα σχηματίσω από την περιοχή στους σοσιαλιστές στην Ευρώπη, τους οποίους θα συναντήσω σε δύο ημέρες» συμπλήρωσε.

Την Παρασκευή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα επισκεφθεί τη Ραμάλα, όπου θα καταθέσει στεφάνι στο μαυσωλείο του Γιασέρ Αραφάτ και κατόπιν θα έχει σειρά επαφών με την παλαιστινιακή ηγεσία.


Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 20 Απριλίου 2026
Cookies