Στην προσφιλή «συνήθεια» των παραβιάσεων επανήλθε η τουρκική Πολεμική Αεροπορία
Μετά από ένα... σύντομο διάλειμμα, τα τουρκικά μαχητικά επανήλθαν την Πέμπτη στη «συνήθεια» των παράνομων πτήσεων πάνω από το Αιγαίο. Σε μία από τις εμπλοκές Τούρκος πιλότος εκτόξευσε φωτοβολίδες, όταν ελληνικό μαχητικό απέκτησε τακτικό πλεονέκτημα.
Μετά από ένα… σύντομο διάλειμμα, τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη επανήλθαν την Πέμπτη στη «συνήθεια» των παράνομων πτήσεων πάνω από το Αιγαίο. Αυτή τη φορά, έξι σχηματισμοί εισήλθαν στον εθνικό εναέριο χώρο χωρίς να υποβάλουν σχέδια πτήσεως.
Σε πέντε περιπτώσεις τα τουρκικά αεροσκάφη παραβίασαν τον εθνικό εναέριο χώρο στην περιοχή του κεντρικού Αιγαίου, μεταξύ Λήμνου και Λέσβου.
Σε όλες τις περιπτώσεις τα 12 τουρκικά μαχητικά αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά, ενώ σε πέντε περιπτώσεις η διαδικασία της αναχαίτισης εξελίχθηκε σε εικονική αερομαχία. Όπως έγινε γνωστό, δύο τουρκικά αεροσκάφη ήταν οπλισμένα.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, κατά τη διάρκεια εμπλοκής στην οποία ο Έλληνας πιλότος είχε αποκτήσει το τακτικό πλεονέκτημα, αμυνόμενος ο Τούρκος πιλότος εκτόξευσε τρεις φωτοβολίδες.
Η εκτόξευση φωτοβολίδων γίνεται με στόχο τον απεγκλωβισμό του αμυνομένου αεροσκάφους. Η συγκεκριμένη αερομαχία διήρκησε τρία λεπτά και στη συνέχεια το τουρκικό αεροσκάφος επέστρεψε στα εδάφη της γειτονικής χώρας.
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων