Περίπου 20.000 Ινδοί στρατιώτες θα αποσυρθούν τελικά από το Κασμίρ
Την απόσυρση 20.000 Ινδών στρατιωτών από το Κασμίρ αποφάσισε το Νέου Δελχί, ενώ οι αρχικές πληροφορίες έκαναν λόγο για αποχώρηση 40.000 ανδρών. Η απόσυρση θα αρχίσει την Τετάρτη, ημέρα κατά την οποία ο Ινδός πρωθυπουργός θα επισκεφθεί την περιοχή.
Την απόσυρση 20.000 Ινδών στρατιωτών από το Κασμίρ αποφάσισε η κυβέρνηση του Νέου Δελχί, ενώ οι αρχικές πληροφορίες έκαναν λόγο για αποχώρηση 40.000 ανδρών. Η απόσυρση θα αρχίσει την Τετάρτη, ημέρα κατά την οποία ο Ινδός πρωθυπουργός θα επισκεφθεί την περιοχή.
Ο Ινδός πρωθυπουργός, Μανμοχάν Σινγκ, πραγματοποιεί την πρώτη επίσκεψή του στο Κασμίρ, μήλον της έριδος μεταξύ της Ινδίας και του Πακιστάν από το 1947.
Η μείωση των ινδικών στρατευμάτων είναι η πρώτη που σημειώνεται μετά την εξέγερση ισλαμιστών ανταρτών το 1989. Αίτημα της εξέγερσης ήταν η ανεξαρτησία του ινδικού Κασμίρ ή η ένωσή του με το Πακιστάν.
Επισήμως, το Νέο Δελχί δεν έχει ανακοινώσει τον ακριβή αριθμό στρατευμάτων που διατηρεί στο Κασμίρ, ωστόσο, ο Τύπος της χώρας κάνει λόγο για 500.000 στρατιώτες.
Πρόσφατα, ο πρόεδρος του Πακιστάν στρατηγός Περβέζ Μουσαράφ πρότεινε στην Ινδία συνδιοίκηση του Κασμίρ. Η πρόταση ξεσήκωσε αντιδράσεις στο εσωτερικό του Πακιστάν, ενώ το Νέο Δελχί δεν έδειξε να την συμμερίζεται…
Ο Αργύρης Μπακιρτζής και οι Χειμερινοί Κολυμβητές επιστρέφουν στον λόφο του Φιλοπάππου, με τα τραγούδια τους αλλά και τις ιστορίες που κάνουν κάθε φορά αυτή τη συνάντηση μοναδική.