43

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται, από την Κυριακή, φρουρούμενος στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος, ο οποίος είναι ο μόνος από τους καταδικασθέντες για την υπόθεση της 17Ν που συνεχίζει για 32η ημέρα την απεργία πείνας.

Ο Αλ.Γιωτόπουλος διαμαρτύρεται για την άδικη -όπως θεωρεί- καταδίκη του 21 φορές σε ισόβια κάθειρξη, ζητώντας την άρση των ειδικών συνθηκών κράτησης -όπως ο κοινός προαυλισμός με άλλους ποινικούς κρατουμένους- όσων έχουν καταδικαστεί για συμμετοχή στην οργάνωση.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Νέων, οι πρώτες ιατρικές εξετάσεις έδειξαν ότι έχει παρουσιάσει αδυναμία, δύσπνοια, χαμηλή πίεση και είχε χαμηλούς σφυγμούς. Εντός της ημέρας πρόκειται να τον επισκεφτούν και να τον εξετάσουν γιατροί-συνδικαλιστές, ενώ τις επόμενες μέρες το ίδιο θα πράξουν και εκπρόσωποι της ΕΙΝΑΠ, προκειμένου να διαπιστωθεί η ακριβής κλινική εικόνα του μετά την πολυήμερη απεργία πείνας.

Ερωτηθείς σχετικά, ο υπουργός Δικαιοσύνης Αναστάσης Παπαληγούρας αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο. Ωστόσο, κύκλοι προσκείμενοι στον υπουργό ανέφεραν πως το αίτημα για κοινό προαυλισμό με άλλους ποινικούς κρατουμένους δεν θα γίνει δεκτό, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η βάση των αιτημάτων του Αλ.Γιωτόπουλου είναι πολιτική.

Οι ίδιες πηγές τόνιζαν πως ο υπουργός δεν εξετάζει το ενδεχόμενο μεταφοράς των κρατουμένων για την υπόθεση της 17Ν σε άλλες φυλακές, όπως στη Λάρισα, μέχρι την εκδίκαση της έφεσής τους.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ