Σε θετικό έδαφος τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια τη Δευτέρα
Στα υψηλότερα επίπεδα των 28 τελευταίων μηνών ανέρχονται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια τη Δευτέρα, καθώς οι τιμές του πετρελαίου υποχωρούν σε χαμηλό επτά εβδομάδων, ωθώντας τους επενδυτές στην αγορά παρά το ισχυρότερο ευρώ.
27
Στα υψηλότερα επίπεδα των 28 τελευταίων μηνών ανέρχονται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια τη Δευτέρα, καθώς οι τιμές του πετρελαίου υποχωρούν σε χαμηλό επτά εβδομάδων, ωθώντας τους επενδυτές στην αγορά παρά το ισχυρότερο ευρώ.
Ο δείκτης των πενήντα blue chips της ευρωζώνης Dow Jones Euro Stoxx 50 ενισχύεται κατά 0,59% στις 2.809,57 μονάδες, υψηλότερο επίπεδο του έτους.
Η υποχώρηση των τιμών του πετρελαίου κάτω από τα 47 δολάρια το βαρέλι, περιορίζει τις ανησυχίες των επενδυτών για τις επιπτώσεις του αυξημένου ενεργειακού κόστους στο ρυθμό αύξησης της εταιρικής κερδοφορίας.
Πηγή ανησυχίας αποτελεί το ράλι του ευρώ, το οποίο νωρίτερα τη Δευτέρα πλησίασε τα 1,30 δολάρια, αλλά η φραστική παρέμβαση του Αμερικανικού υπουργού Οικονομικών Τζον Σνόου («υποστηρίζουμε το ισχυρό δολάριο») έριξε την ισοτιμία στην περιοχή των 1,2970 δολαρίων.
Στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου ο FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,43% στις 4.814,40 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC 40 σημειώνει άνοδο 0,26% στις 3.844,96 μονάδες και στη Φρανκφούρτη ο DAX είναι υψηλότερα κατά 0,47% στις 4.162,67 μονάδες.
Στο Χρηματιστήριο του Τόκιο ο Nikkei 225 έκλεισε στις 11.227,57 μονάδες, με κέρδη 1,88%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Η γη της ελιάς»: Απόψε το μεγάλο φινάλε στο MEGA
- Δήμος Λαμιέων: Σημαντικό βήμα για την αποκατάσταση του Δικαστικού Μεγάρου Λαμίας
- Σπάτα: Επεισόδιο στο Κέντρο Υγείας – Τρεις άνδρες ενεπλάκησαν με νοσηλευτές
- Ο Μπατούμ έρχεται στη Euroleague για τη Βιλερμπάν
- Δίκη για τα Τέμπη: «Ο σταθμάρχης είχε μηδενική προϋπηρεσία, εκτελούσε καθήκοντα μόνος για τρίτη μέρα», είπε ο συνήγορος του Β. Σαμαρά
- Άργος: Διασωληνωμένος με τραύμα στο κεφάλι νοσηλεύεται ο 20χρονος που πυροβόλησαν αστυνομικοί
- Μάχη με τα κύματα στην Κεφαλονιά: Πώς μία νεαρή ναυαγοσώστρια έσωσε 7 ανθρώπους από επικίνδυνο ρεύμα
- Η ταινία «Backrooms» ξεπέρασε τα 350 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως – Ρεκόρ σε Κίνα, Γαλλία, Ρωσία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)

















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442